Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 17:14

Διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος: "200 χρόνια τώρα..."

Written by
2093
Διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος: "200 χρόνια τώρα..."

200 χρόνια τώρα...
Διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος 

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOK PRESS, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνουν διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος.
 
Οι συμμετέχοντες καλούνται να συνθέσουν ένα διήγημα (έως 1.500 λέξεις) με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Η δράση του διηγήματος μπορεί να εκτυλίσσεται είτε στη σύγχρονη Ελλάδα, με κεντρικό άξονα της θεματικής την πρόσληψη της ελληνικής επανάστασης σήμερα, είτε στην Ελλάδα των επαναστατικών χρόνων, με ήρωες ανθρώπους της εποχής.
Τα διηγήματα μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά στο e-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2020 (καταληκτική ημερομηνία).
Τα διαγωνιζόμενα κείμενα πρέπει να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό.
 
Τα κείμενα θα διαβαστούν και θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της BOOK PRESS Κώστας Αγοραστός, ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος, ο ιστορικός Θάνος Μ. Βερέμης, ο συγγραφέας και διευθυντής της BOOK PRESS Κώστας Β. Κατσουλάρης και η σύμβουλος ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ελένη Μπούρα.
 
Οι δέκα ιστορίες που θα ξεχωρίσει η κριτική επιτροπή θα εκδοθούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε ψηφιακή μορφή (ebook). Θα ακολουθήσει δημοσίευση των διηγημάτων στη διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο και τον πολιτισμό BOOK PRESS με μηνιαία συχνότητα και κατά αλφαβητική σειρά των νικητών.
Επιπλέον, οι δέκα νικητές θα έχουν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση τυχόν μελλοντικών έργων τους που θα υποβληθούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προς έκδοση.
Οι δέκα δημιουργοί θα μπορούν να επιλέξουν εντελώς δωρεάν λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ονομαστικής αξίας 40 ευρώ.
Τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στον ιστότοπο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (www.metaixmio.gr) και της BOOK PRESS (www.bookpress.gr), στα τέλη Ιανουαρίου 2021.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είτε έχουν εκδώσει άλλο οποιοδήποτε έργο είτε όχι.
 
Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί, αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου, από τις 25 Ιουλίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2020, αυστηρά εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος υποβολής των ιστοριών πέρα από την ηλεκτρονική αποστολή δεν θα γίνεται δεκτός.

Τα διαγωνιζόμενα κείμενα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, δακτυλογραφημένα στα ελληνικά, να μην υπερβαίνουν σε έκταση τις 1.500 λέξεις, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είτε έχουν εκδώσει άλλο οποιοδήποτε έργο είτε όχι, κάτοικοι Ελλάδας ή εξωτερικού. Από τον διαγωνισμό αποκλείονται όλοι οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και στην BOOK PRESS.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με μία μόνο ιστορία και θα φέρει την ευθύνη της υπογραφής του και κάθε άλλη ευθύνη σχετικά με την πατρότητα και την πρωτοτυπία του κειμένου.

Οι δέκα ιστορίες που θα ξεχωρίσει η κριτική επιτροπή θα εκδοθούν σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή (ebook) εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, η οποία θα διατεθεί προς πώληση σε e-shops. Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις πωλήσεις θα χρησιμοποιηθούν στην περαιτέρω προώθηση της εν λόγω έκδοσης, αλλά και της ελληνικής πεζογραφίας γενικότερα. Θα ακολουθήσει δημοσίευση των διηγημάτων στη διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο και τον πολιτισμό BOOK PRESS με μηνιαία συχνότητα και κατά αλφαβητική σειρά των νικητών.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δεσμεύονται να εξετάσουν κατά προτεραιότητα τυχόν μελλοντικές προτάσεις έργων προς έκδοση τις οποίες θα τους υποβάλουν οι συγγραφείς των δέκα ιστοριών που θα προκριθούν.Τα ονόματα των δέκα δημιουργών θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (www.metaixmio.gr) και της BOOK PRESS (www.bookpress.gr), αλλά και με Δελτίο Τύπου που θα σταλεί στα ΜΜΕ, στα τέλη Ιανουαρίου 2021. Δεν θα ανακοινωθεί η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων ιστοριών.

Η υποβολή των ιστοριών γίνεται με αποστολή του κειμένου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στο θέμα του e-mail πρέπει να αναγράφεται: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Στο σώμα του μηνύματος πρέπει να σημειώνονται επίσης ο τίτλος της ιστορίας και τα προσωπικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας). Συνημμένα πρέπει να υπάρχουν δύο ξεχωριστά αρχεία: 1. το κείμενο της ιστορίας (σε αρχείο word), με τον τίτλο χωρίς το όνομα του δημιουργού, 2. το βιογραφικό του δημιουργού (σε διαφορετικό αρχείο word), το οποίο θα συμπεριλαμβάνει, εκτός από αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας, και βασικές πληροφορίες για τον συμμετέχοντα (ηλικία, επαγγελματική ιδιότητα, βασικές σπουδές).

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής ιστορίας με λογοτεχνικό ψευδώνυμο. Στο βιογραφικό σημείωμα όμως του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να σημειώνονται τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς του.

Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν συμφωνεί με όλους ανεξαιρέτως τους όρους του διαγωνισμού θα αποκλείεται αυτόματα από αυτόν, ως άκυρη, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου.

Με την ηλεκτρονική αποστολή της ιστορίας ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση και εκχωρεί στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση της ιστορίας του σε βιβλίο (εφόσον διακριθεί στον διαγωνισμό) χωρίς άλλη αξίωση ή απαίτηση οικονομικής φύσης. Οι  δέκα δημιουργοί που θα ξεχωρίσουν αποδέχονται ότι τα έσοδα που θα προκύψουν από τις πωλήσεις του βιβλίου και αντιστοιχούν στο ποσοστό δικαιωμάτων τους ως συγγραφείς θα παραχωρηθούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με στόχο την προώθηση του εν λόγω ebook και της εγχώριας πεζογραφίας.

Στο εξώφυλλο της ψηφιακής έκδοσης θα αναγράφεται το πλήρες ονοματεπώνυμο των δέκα δημιουργών ή το ψευδώνυμό τους, ενώ στο εσωτερικό της έκδοσης, στις τελευταίες σελίδες, θα υπάρχουν τα ονόματα όλων όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Όλοι ανεξαιρέτως όσοι θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν την ψηφιακή έκδοση (ebook).

Όλη η επικοινωνία για τον διαγωνισμό θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του  συνόλου των παραπάνω όρων.

 

Read 2093 times

Latest from apostaktirio team