Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 07:40

Ε΄ Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Αντώνης Σαμαράκης» - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ

Written by
2684
Ε΄ Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Αντώνης Σαμαράκης» - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ

Ε΄ Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Αντώνης Σαμαράκης»

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ


Παρατείνεται η προθεσμία μέχρι 30/9/2020 για τη συμμετοχή στον Ε’ Διεθνή Διαγωνισμό Διηγήματος «Αντώνης Σαμαράκης», ο οποίος γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «έτους Σαμαράκη» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Αυτό αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή, λόγω της υγειονομικής κρίσης και των προβλημάτων που προκάλεσε ο Covid-19.

Ο Διαγωνισμός Διηγήματος απευθύνεται σε νέους συγγραφείς (γέννηση 1980 και εντεύθεν). Θέμα του είναι οι «Εξεγέρσεις και Επαναστάσεις», όπως τις αντιλαμβάνονται οι συγγραφείς, ενώ τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική συλλεκτική ανθολογία, που θα εκδοθεί το 2021 από γνωστό εκδοτικό οίκο, στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Οι διακριθέντες θα λάβουν ως έπαθλο ένα έργο σύγχρονης τέχνης (έργο του Παντελή Σαμπαλιώτη) και κάθε βραβείο συνοδεύεται με τριήμερη φιλοξενία στη λίμνη Πλαστήρα για δύο άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου 24413–52200 και 24413-52208 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., κ. Στέλλα Κορομπίλια.


Ε Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Αντώνης Σαμαράκης»


Στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη γέννηση του συγγραφέα και του ανακηρυχθέντος του 2020 ως έτους Αντώνη Σαμαράκη, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας προκηρύσσει τον Ε΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Αντώνης Σαμαράκης». Στόχος του διαγωνισμού, όπως σημειώνεται σχετικά, είναι «να τιμηθεί η προσωπικότητα και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη, του οποίου οι ρίζες καταγωγής ακουμπούν στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα», όπως επίσης και «να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και τον γραπτό λόγο».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας, αρκεί η ηλικία τους να μην ξεπερνά το 40ο έτος (γέννηση 1980 και εντεύθεν). Οι υποψήφιοι/ιες μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα το οποίο να μην έχει δημοσιευθεί ποτέ, η έκταση του οποίου καλό είναι να μην ξεπερνά τις 2.000 – 2.500 λέξεις.
Θέμα του διαγωνισμού είναι «Εξ-εγέρσεις και Επ-αναστάσεις».
Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία, που θα εκδοθεί το 2021 από γνωστό εκδοτικό οίκο.
Τα υποβληθέντα διηγήματα θα αναγνωστούν από κριτική επιτροπή και στα τρία πρώτα που θα διακριθούν θα απονεμηθεί αντίγραφο, ειδικά σχεδιασμένου εικαστικού έργου, φιλοτεχνημένου από τον αείμνηστο ζωγράφο Παντελή Σαμπαλιώτη. Επίσης, κάθε βραβείο συνοδεύεται με τριήμερη φιλοξενία στη λίμνη Πλαστήρα για δύο άτομα. Στους υπόλοιπους διακριθέντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό και δώρα του δήμου. Επιπλέον, τιμητική για τους διακριθέντες είναι η συμπερίληψη του διηγήματός τους σε ειδική επετειακή έκδοση ανθολογίας του 5ου Διαγωνισμού, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021.
Τα διηγήματα υποβάλλονται ταχυδρομικά προς το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα (ταχ. δ/νση: Μορφοβούνι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43100), με την ένδειξη «Για τον Ε’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Αντώνης Σαμαράκης». Τελευταία ημέρα κατάθεσης ορίσθηκε η 30η Ιουνίου 2020 (παρατείνεται η προθεσμία μέχρι 30/9/2020), με αποδεικτικό στοιχείο τη σφραγίδα του Ταχυδρομείου. Τα διηγήματα υποβάλλονται δακτυλογραφημένα σε επτά αντίτυπα. Κάτω απ’ τον τίτλο του διηγήματος αναγράφεται υποχρεωτικά ψευδώνυμο του συγγραφέα. Μέσα στον φάκελο αποστολής πρέπει να υπάρχει δεύτερος κλειστός φάκελος αλληλογραφίας που εξωτερικά θα φέρει το ψευδώνυμο. Εντός του φακέλου θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία όπως: όνομα – επώνυμο – πατρώνυμο, έτος και τόπος γέννησης, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail. Οι φάκελοι με τα πραγματικά στοιχεία θα ανοιχθούν μόνο στην περίπτωση διάκρισης του διηγήματος.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μορφοβουνίου Καρδίτσας τον Οκτώβριο του 2020, στο πλαίσιο Πανελλήνιου Συνεδρίου για το βίο και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη.
Για τυχόν άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο διαδίκτυο στη δ/νση: www.ota-plastiras.gr. Για επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να καλούν στo τηλέφωνο 24413 52208 (Στέλλα Κορομπίλια).

 

Read 2684 times

Latest from apostaktirio team