Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 12:56

26ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΟΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ» ΤΗΣ «ΤΕΧΝΗΣ» ΚΙΛΚΙΣ

Written by
1786
26ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΟΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ» ΤΗΣ «ΤΕΧΝΗΣ» ΚΙΛΚΙΣ

ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΟΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ» ΤΗΣ «ΤΕΧΝΗΣ» ΚΙΛΚΙΣ 

Α) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Έκτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

 Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό θα πρέπει: 

   1) Να είναι γραμμένες στην ελληνική γλώσσα, να μην έχουν εκδοθεί, ούτε να έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
   2) Να είναι δακτυλογραφημένες σε τέσσερα (4) αντίτυπα ή να αποσταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Τέχνης, texni-kilkis@hotmail.gr, και ειδικότερα:

α)Οι συλλογές που θα σταλούν με ταχυδρομείο θα φέρουν στον εξωτερικό φάκελο ψευδώνυμο. Σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας ο/η υποψήφιος/α εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του/ης  και μέσα τα πραγματικά του/ης στοιχεία (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail). Ο δεύτερος αυτός φάκελος θα ανοιχθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης της συλλογής.

β)Οι συλλογές που θα σταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα έχουν δύο αρχεία.

-Στο πρώτο αρχείο, με τίτλο «Ποιητική συλλογή» θα βρίσκεται η ποιητική συλλογή με το ψευδώνυμό του/ης διαγωνιζόμενου/ης, και κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο.

-Στο δεύτερο αρχείο, με τίτλο «Στοιχεία διαγωνιζόμενου/ης» θα βρίσκονται τα πραγματικά στοιχεία του/ης διαγωνιζόμενου/ης: Τίτλος συλλογής, Όνομα, Επώνυμο, Ψευδώνυμο, Πόλη, Διεύθυνση, Τηλέφωνο επικοινωνίας, email.

3)Η κάθε συλλογή θα είναι από  20 έως 30 σελίδες, με γράμματα Times New Roman – Ν. 12 .
Τα ποιητικά έργα δεν θα επιστραφούν και όσα δεν βραβευθούν θα καταστραφούν αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

4)Η κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει λίστα που θα περιέχει μόνο όσους/ες διακριθούν στον διαγωνισμό. Η σειρά κατάταξης των υπολοίπων δεν θα ανακοινωθεί.

5)Η Τέχνη διατηρεί το δικαίωμα  μεταβολής των ημερομηνιών σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών.

7)Οι συμμετέχοντες/ουσες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

8)Ποιήτριες και ποιητές που έλαβαν το Α΄ Βραβείο σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Μ.Κ.Ε. «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ δεν ξαναβραβεύονται.
Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 31η Μαρτίου 2021 στη διεύθυνση:  ΤΕΧΝΗ Μ.Κ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, 25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς, Τ.Κ. 611 00 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο texni-kilkis@hotmail.gr

Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Τέχνης 23410 24217 και 6946 595 220 κ.Σοφία Κεσίδου, Πρόεδρο  και 6974143710 κ.Αλεξάνδρα Ανανιάδου, Γ. Γραμματέα της Τέχνης.

Η μη τήρηση έστω και ενός από τους παραπάνω όρους του διαγωνισμού συνεπάγεται τον αποκλεισμό του/ης υποψηφίου/ας.
Η κρίση των έργων θα γίνει από 7μελή Κριτική Επιτροπή, την οποία αποτελούν οι: 

1.Ιωάννα Ναούμ, Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης -Πρόεδρος

2.Αλεξάνδρα Μπακονίκα, ποιήτρια

3.Έλσα Κορνέτη, ποιήτρια

4. Ευτυχία - Αλεξάνδρα Λουκίδου , ποιήτρια

5.Γιώργος Τρόπιος, φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν.Κιλκίς «Παναγιώτης Μουλλάς»

6.Έλλη Φρεγγίδου, ποιήτρια -ψυχολόγος

7.Ελένη Λιαρετίδου, φιλόλογος-μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν.Κιλκίς «Παναγιώτης Μουλλάς»

Τα χρηματικά βραβεία που θα απονεμηθούν (Α΄ 500 €, Β΄ 300 € και Γ΄ 200 €) θα συνοδεύονται από ένα αγαλματίδιο, ομοίωμα του «Κούρου του Ευρωπού».

Έπαινοι θα απονεμηθούν εφόσον η Επιτροπή το κρίνει σκόπιμο.
Η απονομή θα γίνει σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ» της πόλης του Κιλκίς το Σάββατο 5  Ιουνίου 2021.

Β) ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Η Μ. Κ. Ε. «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς, στο πλαίσιο του 26ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», θα διοργανώσει τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Σκαρίμπα.

 

 

Read 1786 times

Latest from Super User