Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 17:54

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. (2021)

Written by
1356
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. (2021)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. (2021)

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.ΟΚ.), προκηρύσσει τον 12ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, για το έτος 2021 – 2022 στα ακόλουθα είδη του λόγου:

Ποίηση : α) Ποίηση σε ελεύθερο στίχο,  β)  Έμμετρη ποίηση

Διήγημα

Δοκίμιο

Μυθιστόρημα

Θεατρικό

ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Mικρασιατική Καταστροφή

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό, έχουν όλοι οι ελληνόφωνοι, εντός και εκτός Ελλάδας, άνω των 17 ετών. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα  αδημοσίευτο και πρωτότυπο έργο τους σε ένα έως και τρία είδη του λόγου, αλλά μόνο σε μία από τις δύο κατηγορίες της ποίησης.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2022 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εσωκλείουν σε μεγάλο φάκελο το έργο τους καθώς και ένα μικρότερο κλειστό φάκελο όπου μέσα θα αναγράφουν τα προσωπικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση Κατοικίας, Ταχ. Κώδικας, Τηλέφωνο (σταθερό και κινητό),  Email, τίτλο έργου και ψευδώνυμο).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον εξωτερικό φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη ότι η αλληλογραφία αφορά τον διαγωνισμό, π.χ. «Για τον 12ο Λογοτεχνικό  Διαγωνισμό» όπως και το είδος στο οποίο διαγωνίζεστε, π.χ. Για τον διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος ή Μυθιστορήματος κλπ.

Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα από ένα είδος  (π.χ. ένα ποίημα  και ένα μυθιστόρημα), θα πρέπει να βάλει το κάθε έργο σε ξεχωριστούς φακέλους που ο καθένας τους θα περιέχει ξεχωριστό κλειστό μικρό φάκελο προσωπικών στοιχείων, αναγράφοντας απ’ έξω τις σχετικές ενδείξεις και να τοποθετήσει τους μεγάλους φακέλους μέσα σε έναν μεγαλύτερο, στον οποίο θα αναγράφεται η ένδειξη «Για τον 12ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό».

Το ποίημα θα πρέπει να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους, το διήγημα  τις 6 σελίδες, το δοκίμιο τις 15 σελίδες, το μυθιστόρημα τις 90 σελίδες, το θεατρικό έως 100 σελίδες. Κάθε έργο θα πρέπει να σταλεί σε τρία δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο επάνω δεξιά. Το μέγεθος των χαρακτήρων θα πρέπει είναι 12 σε γραμματοσειρά Arial και διάστιχο 1,0. Οποιοδήποτε μεγάλο σημάδι, φωτογραφία, σχέδιο ή στίγμα πάνω στο διαγωνιζόμενο κείμενο, θα το καθιστά άκυρο από τη διαδικασία. Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται αποκλεισμό των διαγωνιζομένων.

Θα δοθούν 3 βραβεία και 5 έπαινοι σε κάθε κατηγορία.

Η αποστολή των έργων θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικά με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ) στην κατωτέρω διεύθυνση:

Ε.Π.Ο.Κ. (Υπόψη Προέδρου κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη)

Μικράς Ασίας 55 - 115 27

 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ -  ΑΘΗΝΑ

Τα ονόματα όσων διακριθούν, καθώς και η ημερομηνία και ο τρόπος της απονομής των βραβείων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ε.Π.Ο.Κ., www.epok.gr 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριλάβουμε το έργο σας για αξιολόγηση είναι να έχετε εγγραφεί στη λίστα ενημερώσεων (newsletter) του συλλόγου μας πατώντας ΕΔΩ αν δεν το έχετε κάνει ήδη έτσι ώστε να διευκολύνετε την επικοινωνία μας μαζί σας.

Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται αποκλεισμό των διαγωνιζομένων. Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, καθώς και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με τη βαθμολογία τους. Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ ο κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να ζητήσει τη διαγραφή των προσωπικών του στοιχείων και του έργου του. Όλα τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων που θα λάβουμε θα χρησιμοποιηθούν και ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε τρίτους για θέματα σχετικά με το διαγωνισμό. Με την αποστολή της συμμετοχής σας συμφωνείτε με τους όρους του διαγωνισμού.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό:

Ηρακλής Ζαχαριάδης, Πρόεδρος ΕΠΟΚ (693 7554184)

Στο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην ιστοσελίδα www.epok.gr

Ο ΕΠΟΚ σχεδιάζει (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες)  μια μεγάλη εκδήλωση όπου θα αναβιώσει η Σμύρνη και η ιστορία της και μέσα από πολιτιστικά και λογοτεχνικά δρώμενα θα τιμηθούν ανάλογα και οι νικητές του διαγωνισμού.

Τα εικαστικά έργα που θα διακριθούν στον διαγωνισμό θα φιλοξενηθούν και θα εκτεθούν στην εκδήλωση.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Σας καλούμε να δημιουργήσετε έργα σχετικά με την παραπάνω θεματολογία, δηλαδή την Καταστροφή της Σμύρνης. 

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό,  έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με μια μόνο εικαστική τους δημιουργία στην ζωγραφική ή την γλυπτική ή την πυρογραφία την οποία αφού φωτογραφίσουν και αναφέρουν τις διαστάσεις και τα υλικά που χρησιμοποίησαν καλούνται να στείλουν ταχυδρομικά με  ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ) στην κατωτέρω διεύθυνση:

Ε.Π.Ο.Κ. (Υπόψη Προέδρου κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη)

Μικράς Ασίας 55 - 115 27

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ -  ΑΘΗΝΑ

Μέσα στον φάκελο με τη φωτογραφία να υπάρχει δεύτερος μικρότερος φάκελος σφραγισμένος με τα εξής στοιχεία τους διαγωνιζόμενου: Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση Κατοικίας, Ταχ. Κώδικας, Τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), E-mail, τίτλος έργου και ψευδώνυμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον εξωτερικό φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη ότι η αλληλογραφία αφορά τον διαγωνισμό, π.χ. «Για τον 12ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό».

Θα δοθούν 3 βραβεία και 5 έπαινοι σε κάθε κατηγορία

Τα ονόματα όσων διακριθούν, καθώς και η ημερομηνία και ο τρόπος της απονομής των βραβείων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ε.Π.Ο.Κ., www.epok.gr 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριλάβουμε το έργο σας για αξιολόγηση είναι να έχετε εγγραφεί στη λίστα ενημερώσεων (newsletter) του συλλόγου μας πατώντας https://epok.us9.list-manage.com/subscribe?u=1bcba41d3f8c0384e1447dbb9&id=3bfaab4b71 αν δεν το έχετε κάνει ήδη έτσι ώστε να διευκολύνετε την επικοινωνία μας μαζί σας.

Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται αποκλεισμό των διαγωνιζομένων. Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, καθώς και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με τη βαθμολογία τους. Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ ο κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να ζητήσει τη διαγραφή των προσωπικών του στοιχείων και του έργου του. Όλα τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων που λάβουμε θα χρησιμοποιηθούν και ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε τρίτους για θέματα σχετικά με το διαγωνισμό. Με την αποστολή της συμμετοχής σας συμφωνείτε με τους όρους του διαγωνισμού.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό:

Ηρακλής Ζαχαριάδης, Πρόεδρος ΕΠΟΚ (693 7554184)

Στο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην ιστοσελίδα www.epok.gr

Ο ΕΠΟΚ σχεδιάζει (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες)  μια μεγάλη εκδήλωση όπου θα αναβιώσει η Σμύρνη και η ιστορία της και μέσα από πολιτιστικά και λογοτεχνικά δρώμενα θα τιμηθούν ανάλογα και οι νικητές του διαγωνισμού. Τα εικαστικά έργα που θα διακριθούν στον διαγωνισμό θα φιλοξενηθούν και θα εκτεθούν στην εκδήλωση.

Read 1356 times

Latest from apostaktirio team