Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 18:35

E' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ 2022-2023

Written by
1257
E' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ 2022-2023

E' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ 2022-2023

Προκήρυξη

Οι Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού , εφαλτήριο λόγου, τέχνης και πολιτισμού, μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων, προκηρύσσουν τον E΄ Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό για το έτος 2022 -2023.

Ο Διαγωνισμός  χωρίζεται σε δύο κατηγορίες :

Α) Κατηγορία: Μαθητές (Γυμνασίου – Λυκείου):

1.Ποίηση στην κοινή νεοελληνική σε ελεύθερο ή έμμετρο στίχο.

2. ΔΙΗΓΗΜΑ

3. Ποίηση Χαϊκού,  με θέμα: Φύση και ζωή

Κάθε διαγωνιζόμενος θα στέλνει  μέχρι  3 Χαϊκού.

Β) Κατηγορία: Ενήλικες

1.Ποίηση στην κοινή νεοελληνική, σε ελεύθερο ή έμμετρο στίχο.

2.Σατιρική ποίηση στην κοινή νεοελληνική (το τμήμα αυτό του Διαγωνισμού είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο  Χανιώτη σατιρικό ποιητή Παύλο Πολυχρονάκη)

3.Ποίηση στην Κυπριακή διάλεκτο (Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνετε στους απανταχού Έλληνες, σε όλους εκείνους, που αγαπάνε πρωτίστως και ασχολούνται με την Κυπριακή διάλεκτο).

3. ΔΙΗΓΗΜΑ

4. Ποίηση Χαϊκού,  με θέμα: Φύση και ζωή

Κάθε διαγωνιζόμενος θα στέλνει  μέχρι  3 Χαϊκού,

Γενικοί όροι του Διαγωνισμού

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο για όλες τις κατηγορίες.

2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει μ' ένα έργο σε όποια ή όποιες κατηγορίες επιθυμεί.

3. Όσον αφορά την κατηγορία της Ποίησης, το ποίημα να μην υπερβαίνει τους 32 στίχους, να μην έχει δημοσιευθεί ή να έχει βραβευθεί σε οποιαδήποτε διαγωνισμό.

4. Όσον αφορά την κατηγορία του Διηγήματος, το έργο να μην υπερβαίνει τις 3000 λέξεις, και να μην έχει δημοσιευθεί ή να έχει βραβευθεί σε οποιαδήποτε διαγωνισμό.

5. Η υποβολή των έργων να γίνεται σε τρία [3] αντίγραφα, στα οποία να αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου επάνω δεξιά. Το μέγεθος των χαρακτήρων θα είναι 12 στιγμών.

6. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εσωκλείσουν στο μεγάλο φάκελο ένα μικρότερο φάκελο, όπου θα δίνονται τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου [όνομα, επώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση τηλέφωνο, (σταθερό και κινητό) ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τίτλος έργου και ψευδώνυμο]. Στο εξωτερικό μέρος του εσώκλειστου φακέλου θα αναγράφεται απαραίτητα το ψευδώνυμο ο τίτλος και το είδος του έργου. 

7. Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 31 η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

8. Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στη διεύθυνση ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ, Ευμενίου Παναγιώτου 14Α, 3077 ΛΕΜΕΣΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ υπόψην Άθως Χατζηματθαίου, με ένδειξη αντίστοιχη προς το είδος στο οποίο συμμετέχουν, π.χ. «Για το Διαγωνισμό Ποίησης – στην κοινή Νεοελληνική» ή «Για το Διαγωνισμό Διηγήματος» κ.τ.λ.

9. Τα έργα θα αξιολογούνται από τριμελή κριτική επιτροπή και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στον τύπο και στο διαδίκτυο το αργότερο, στο τρίτο δεκαήμερο του ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023. Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης. Η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

10. Θα βραβευθούν τρία έργα σε κάθε κατηγορία. Επιπρόσθετα θα απονεμηθεί έπαινος σε 3 έργα από κάθε κατηγορία.

11. Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, και δεν δίνονται πληροφορίες σχετικά με τη βαθμολογία τους.

12. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού όλα τα μη διακριθέντα έργα καταστρέφονται, μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων.

13. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους όρους θα απορρίπτονται.

14. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό δηλώνει αυτόματα και την αποδοχή των όρων του.

Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα :

Άθω Χατζηματθαίου, Πρόεδρο Πνευματικών Οριζόντων, 00357 99604005, EMAIL Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πανίκο Παναγή, Αντιπρόεδρο Πνευματικών Οριζόντων, Τηλ. 00357 99 411833

Εκ της διοικούσας ομάδας

Άθως Χατζηματθαίου, Πρόεδρος,  Γιάννος Λαμπής, Γραμματέας

Read 1257 times

Latest from apostaktirio team