Σάββατο, 03 Αυγούστου 2024 11:14

Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Φίλους της Λιμνοθάλασσας

Written by
476
Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Φίλους της Λιμνοθάλασσας

Ο σύλλογος “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” προκηρύσσει πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα “Οι Πολιτείες του Νερού”, στα πλαίσια των δράσεων φιλαναγνωσίας των εκδηλώσεων Λιμνοθαλασσιώτικα 2024, που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και το νησί του Αιτωλικού, τον Σεπτέμβριο του 2024.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποστείλουν στο email του Συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ένα διήγημα ή ένα ποίημα με θέμα το νερό, έως τις 31 Αυγούστου του 2024.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Το κάθε ποίημα δεν θα υπερβαίνει τους 30 στίχους και το κάθε διήγημα τις 1500 λέξεις.

Κάθε διαγωνιζόμενη/ος μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μόνο ένα έργο, το οποίο δεν θα έχει λάβει διάκριση σε άλλον διαγωνισμό και πρέπει να είναι πρωτότυπο και αδημοσίευτο.

Κάθε διαγωνιζόμενη/ος μπορεί να συμμετάσχει μόνο σε μία από τις δύο κατηγορίες.

Τα έργα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και σε μορφή απλού κειμένου word.

Κάθε διαγωνιζόμενη/ος θα στέλνει ηλεκτρονικά δύο αρχεία:

1ο ΑΡΧΕΙΟ: Θα έχει ως τίτλο αρχείου τον τίτλο του έργου και θα περιλαμβάνει μόνο το διαγωνιζόμενο έργο και ένα ψευδώνυμο της/του δημιουργού.

2ο ΑΡΧΕΙΟ: Θα έχει ως τίτλο αρχείου το ψευδώνυμο της/του δημιουργού και θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και το κινητό τηλέφωνο της/του δημιουργού.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν ανώνυμα από τριμελή επιτροπή και θα διακριθούν τα 3 καλύτερα διηγήματα και τα 3 καλύτερα ποιήματα. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση των διακριθέντων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων φιλαναγνωσίας, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων Λιμνοθαλασσιώτικα 2024.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστική διάκριση.

Τα Λιμνοθαλασσιώτικα 2024 πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος Δημιουργική Ελλάδα - Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2024, με την ευγενική χορηγία του τμήματος Γραμμάτων και Βιβλίου του Υπουργείου Πολιτισμού.

Read 476 times

Latest from Super User