Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 10:34

Διαγωνισμός ποίησης HAIKU Ιαπωνίας CEO-FIPF 2016-2017

Written by
3544
Διαγωνισμός ποίησης HAIKU Ιαπωνίας CEO-FIPF 2016-2017

 

Haiku: μια ιαπωνική ποιητική μορφή που μας επιτρέπει να εκφράσουμε συναισθήματα, σκέψεις και το πέρασμα του χρόνου… Το haiku αποτελείται από συνολικά 17 συλλαβές (σε τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών αντίστοιχα) και χρησιμοποιείται για να προκαλέσει το θαυμασμό ή την έκπληξη στους αναγνώστες. Υπάρχει πάντα ένα στοιχείο της φύσης, η έκφραση ενός συναισθήματος (έμμεσο κατ’αναλογία), ενός καθημερινού στιγμιαίου στοιχείου που αποκαλύπτει εικόνες, ή ακόμη μιας σταθερής μνήμης, βασισμένης σε μια από τις αισθήσεις.

Για την Ευρώπη, ο διαγωνισμός απευθύνεται:

Α) σε αυτούς που μαθαίνουν τη Γαλλική Γλώσσα

Β) σε αυτούς που μαθαίνουν τη Γαλλική Γλώσσα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών ενηλίκων.

Γ) στους Καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας.

Στόχοι: να γνωρίσουμε ή να ξανακαλύψουμε το haiku, να παρέχουμε εργαλεία και συμβουλές για τη δημιουργία haiku, να υποκινήσουμε και να εμπνεύσουμε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να μυήσουν τους μαθητές τους στη γραφή ενός λογοτεχνικού-καλλιτεχνικού κειμένου. Συμμετοχή: Με την αποστολή μέχρι 4 αδημοσίευτων haikus (Κατηγορίες Α και Β) και/ή μέχρι 3 αδημοσίευτων haikus (κατηγορία Γ). Η αποστολή των haikus γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας στο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVta20r0Om2a-X9mtVMw9rteMrhrnrwCrl7JCRl7vTG0jRcA/viewform

Τα βραβεία (βεβαιώσεις και δώρα) θα απονεμηθούν στους νικητές. Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καθώς και στους καθηγητές τους. Κάθε συμμετέχων εγγυάται, μέσω της συμμετοχής του, την αυθεντικότητα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. οι διαγωνιζόμενοι συμφωνούν για τη δημοσίευση και την εκμετάλλευση των δημιουργιών τους χωρίς αμοιβή για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. οι διαγωνιζόμενοι συμφωνούν, επίσης, για τη δημοσίευση επιλεγμένων haikus στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στους δικτυακούς τόπους των συνεργατών, καθώς και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Δυτικής Ευρώπης (CEO). Τα haikus θα πρέπει να αποσταλούν στο Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης το αργότερο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2017 Πληροφορίες: κ. Χρήστος Νίκου, Αντιπρόεδρος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, Έφορος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVta20r0Om2a-X9mtVMw9rteMrhrnrwCrl7JCRl7vTG0jRcA/viewform



ΠΗΓΗ: http://www.diorismos.gr/sumvainoun/26903/diagonismos-poiisis-haiku-iaponias-ceo-fipf-2016-2017

Read 3544 times

Latest from apostaktirio team