"Μικρά ταξίδια της ψυχής" - Άννα Ορφανού

Rate this item
(0 votes)
"Μικρά ταξίδια της ψυχής" -  Άννα Ορφανού
‘’Μικρά ταξίδια της ψυχής’’
Είδος: Διηγήματα
Συγγραφέας: Άννα Ορφανού
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Σελίδες: 184
ISBN: 978-618-5625-04-7
Μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος: 14 Χ 21
Έτος Έκδοσης: 2021
Τιμή: 11 ευρώ
 

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Με μια νησιώτικη αύρα και ένα ιδιαίτερο συγγραφικό ταπεραμέντο, αυτές οι 18 ετερογενείς ιστορίες έρχονται να αντικατοπτρίσουν την ευρύτερη κοινωνία μας. Με τα όμορφα και τα άσχημά της. Με τις χαρούμενες αλλά και τις λυπητερές της στιγμές. Ήρωες που ερωτεύονται, που διανύουν την εφηβεία ή τα γεράματά τους, που ταλαιπωρούνται μέσα στο συζυγικό τους βίο, που η διαφορετικότητά τους τούς προκαλεί προβλήματα. Με μια χροιά άλλοτε σκωπτική και ανάλαφρη και άλλοτε άκρως ρεαλιστική και “πειθαρχημένη”, η ζωή ξεδιπλώνει τα διάφορα προβλήματά της. Βασικός πρωταγωνιστής το ίδιο το άτομο και η ψυχοσύνθεσή του. Άλλος επιλέγει να γυρίσει σελίδα στη ζωή του και άλλος, άγνωστο γιατί, ανέχεται να ζει σε μια ουτοπική ευτυχία και στη στασιμότητα.

Δεν έχουν όμως μόνο οι άνθρωπο λόγο σε αυτές τις ιστορίες. Φωνή αποκτά και μια γλάστρα, ένα βιβλίο, ένα αδέσποτο σκυλάκι. Γιατί και στον δικό τους “κόσμο” υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ακουστούν.

Τα «Μικρά ταξίδια της ψυχής» είναι ακριβώς αυτό που δηλώνουν. Σύντομες συγγραφικές περιηγήσεις μέσα σε καταστάσεις που λίγο – πολύ όλοι μας συναντάμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Γεύσεις πικρές ή αλμυρές της ψυχής, που εύκολα μάς ταυτίζουν με κάθε ήρωα, νικητή ή ηττημένο.

Με τον Σιρόκο στα πανιά, η Άννα Ορφανού σάς προσκαλεί να συμπλεύσετε στο λογοτεχνικό της ταξίδι…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Άννα Ορφανού κατάγεται από την Κάρπαθο αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στη Ρόδο με την οικογένειά της.

Έχοντας μια δεκαετία στα εκδοτικά δρώμενα, έχει προσφέρει στους αναγνώστες της πολύ αξιόλογα έργα, όπως τα μυθιστορήματα «Αντίθετοι δρόμοι», «Το κόστος των αναμνήσεων», «Όταν ο βίος δεν είναι ανθόσπαρτος» και «Μαρία». Έχει επίσης συμμετάσχει με διηγήματά της στις ανθολογίες «Έρωτες στα Δωδεκάνησα» το 2013 και το 2014.

Αγαπημένη της ασχολία, στον ελεύθερο χρόνο της είναι να γράφει ποιήματα και στίχους.  

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/μικρά-ταξίδια-της-ψυχής/ 

Read 318 times Last modified on Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 09:35