Πόρτο Παλέρμο / Οι λέξεις της πέτρας και άλλα ποιήματα - Λουάν Ράμα (Luan Rama)

Rate this item
(0 votes)
Πόρτο Παλέρμο / Οι λέξεις της πέτρας και άλλα ποιήματα - Λουάν Ράμα (Luan Rama)
Πόρτο Παλέρμο – Οι λέξεις της πέτρας και άλλα ποιήματα
Ποίηση
Συγγραφέας: Λουάν Ράμα (Luan Rama)
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Σελίδες: 112
ISBN: 978-618-85368-5-2
Μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος: 14 Χ 21
Έτος Έκδοσης: 2021
Τιμή: 11 ευρώ 

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε… 

Μέσα στις κατακόμβες του κάστρου του Πόρτο Παλέρμο, στις όχθες του Ιουνίου, πολύ κοντά στην Κέρκυρα, κατά την περίοδο της σταλινικής Αλβανίας, διακόσιοι άνθρωποι, γέροι, παιδιά, άντρες και γυναίκες, φυλακίστηκαν και απομονώθηκαν στο απόλυτο σκοτάδι. Το μόνο τους λάθος ήταν ότι οι δικοί τους ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη δικτατορία.

Αυτό το βιβλίο αποτελεί φόρο τιμής για όλους εκείνους που βίωσαν αυτήν την κόλαση – για τον “λαό του Δάντη” θα μπορούσαμε να πούμε μεταφορικά – αλλά επίσης αποτελεί ένα ποιητικό ορατόριο στο οποίο καθένα από τα θύματα φωνάζει τον πόνο του και τραγουδά για την ελευθερία και την ελπίδα της επόμενης ημέρας. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… 

Ο Λουάν Ράμα είναι Αλβανός συγγραφέας που ζει στο Παρίσι. Είναι επίσης ποιητής, κινηματογραφιστής, δοκιμιογράφος και πρώην πρέσβης της Αλβανίας στη Γαλλία, την Πορτογαλία και το Μονακό.

Εκπροσωπεί την Αλβανία στην UNESCO και τη Διεθνή Οργάνωση της Γαλλοφωνίας (ΟΙΜ). Έχει εκδώσει γύρω στα εξήντα βιβλία διαφορετικών ειδών, όπως ποίηση, μυθιστορήματα, ιστορικά έργα, κριτικές τέχνης, σενάρια, δημοσιογραφικά άρθρα κτλ. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά και ελληνικά.

Η ποίησή του έχει δημοσιευθεί σε διεθνείς ποιητικές συλλογές, όπως οι Appulé (2018) και Ca- ractères (Παρίσι, 2020), Bantam: An anthology of Albanian poetry (AM Publishers - Ηνωμένο Βασίλειο, 2019), Antologjia e Tregimit shqiptar 2019 (Ανθολόγιο αλβανικού διηγήματος 2019), Giornata della poesia mondiale (Παγκόσμια Μέρα Ποίησης, Ρώμη, 2020), Atunis Galaxy Anthology (Βρυξέλλες, 2021), The Antonym Magazine (2021) κ.ά 

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο! 

 

 

 

Read 179 times Last modified on Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 20:02