Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 11:36

Mila Pavicevic: Η Κρουσταλλένια και άλλα παραμύθια

Written by
601
Mila Pavicevic: Η Κρουσταλλένια και άλλα παραμύθια

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

Ένα κοριτσάκι από πάγο που δεν μπορεί να κοιτάξει τον ουρανό, ένας νάνος ερωτευμένος με τη χρυσαφένια χήνα του, ένας λυπημένος κλόουν στην αναζήτηση κάποιου για να κάνει να γελάσει, είναι μερικά από τα δεκατρία σουρεαλιστικά και ποιητικά παραμύθια αυτής της συλλογής, στα οποία τα όρια μεταξύ δυνατού και αδύνατου είναι δυσδιάκριτα. 

Η Κρουσταλλένια και άλλα παραμύθια της Μίλα Παβίσεβιτς, είναι ένας έξυπνος συνδυασμός του θαυματουργού και υπερφυσικού με το πραγματικό. Μάλιστα, οι ιστορίες για εφήβους και μεγάλα παιδιά της Κροάτισσας συγγραφέως δένουν αρμονικά με τα «ζωντανά» σκίτσα της Μαρίας-Αθηνάς Ντόλκου, καθιστώντας άκρως απολαυστική και παραστατική την ανάγνωσή τους. 

Βραβείο Λογοτεχνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης 2009 

Η Μίλα Παβίσεβιτς (Mila Pavićević, 1988) είναι Κροάτισσα δραματουργός και συγγραφέας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ντουμπρόβνικ και σήμερα ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, ως χορεύτρια και χορογράφος στο θέατρο. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, για τις οποίες έχει λάβει διάφορα βραβεία στην Κροατία. Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUPL) για τη συλλογή διηγημάτων της Η Κρουσταλλένια και άλλα παραμύθια, η οποία έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερες από δέκα ευρωπαϊκές γλώσσες. 

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μούσσας | Εικονογράφηση: Μαρία-Αθηνά Ντόλκου | Σελ. 54 

Νέστορας Πουλάκος, 22 Οκτωβρίου 2020

Read 601 times

Latest from Super User