«Η Φιλοσοφία του Φόβου» το νέο Φιλοσοφικό Δοκίμιο του Τριαντάφυλλου Σερμέτη (Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ)

«Η Φιλοσοφία του Φόβου» το νέο Φιλοσοφικό Δοκίμιο του Τριαντάφυλλου Σερμέτη (Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ)
Εκδόθηκε το νέο Φιλοσοφικό Δοκίμιο του Τριαντάφυλλου Σερμέτη με τον τίτλο: «Η Φιλοσοφία του Φόβου». Το βιβλίο, μέσα από την οντολογική και κριτική διερεύνηση, στοχεύει να αναδείξει την απόπειρα των εξουσιαστικών δομών να χειραγωγήσουν τους ανθρώπους, με αφορμή τις απειλές που προέρχονται είτε από την τρομοκρατία είτε από διάφορες πανδημίες είτε από ο,τιδήποτε εμπεριέχει την απειλή του θανάτου. Ο πολιτισμός μας χρειάζεται εμπιστοσύνη και όχι φόβο. Οδηγούμαστε σταδιακά σε μια ολοκληρωτική κοινωνία, όπου ο φόβος θα είναι καθολικός. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα του σταδιακού ολοκληρωτισμού θα είναι να υπάρχει μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και φόβου, καθώς και εύκολης διολίσθησης στη διαφθορά και στην προδοσία μεταξύ των μελών μιας κοινωνίας, με συνέπεια η ζωή να δηλητηριάζεται. Σαφώς, η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια περπατούν χέρι-χέρι στην ηλιόλουστη πλευρά του δρόμου, ενώ ο φόβος και η προδοσία περ-πατούν μαζί στη σκιά.
Ο Τριαντάφυλλος Σερμέτης γεννήθηκε στη Λάρισα και τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Οι σπουδές του είναι στη Θεολογία και στη Φιλοσοφία. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως Καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πολλά Φιλοσοφικά Συνέδρια και έχει συγγράψει πολλά φιλοσοφικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων, θεολογικού, φιλοσοφικού, πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον στη Φιλοσοφία εντοπίζεται στην Ηθική, στη Γνωσιολογία, στην Οντολογία και στην Αισθητική. Έχει επιμεληθεί και έχει συμμετάσχει σε αρκετά βιβλία. Επιπλέον, έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Μύχιες Παύσεις" (Εκδόσεις Πηγή 2015) και τη θεολογική και φιλοσοφική μελέτη "Η Θεολογία της Αφύπνισης" (Εκδόσεις Δαιδάλεος 2016). Έχει συγγράψει την ποιητική Συλλογή "Άπειρος Κύκλος" (Εκδόσεις Νησίδες 2018) και έχει συγγράψει τον Πρόλογο και την Εισαγωγή στην Ποιητική Ανθολόγηση “Για τον Θεό και τον Έρωτα" του Jalaluddin Rumi (Εκδόσεις Δαιδάλεος 2018). Επίσης, συμμετείχε μαζί με άλλους οκτώ (8) συγγραφείς στο συλλογικό έργο “Ευτυχία και πως να την κατακτήσετε" (Εκδόσεις iWrite 2018). Έχει εκδώσει αφοριστικούς στοχασμούς με τον τίτλο “Στοχαστικά Τρίμματα" (Εκδόσεις Νησίδες 2018) και το Φιλοσοφικό Δοκίμιο "ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ: Η Υπαρκτική αστοχία του Ανθρώπου να Είναι" (Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ 2019).
Latest from apostaktirio team
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)
- ''ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ'' - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22.3.2025 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης)
- Βίκυ Κυριακίδου "Μαγικό μου Φυλαχτό"
- Ο μονόλογος για την Παλαιστίνη «Πάντοτε ζήλευα τα αποδημητικά πουλιά» επιστρέφει στο H.ug
- ABSƎΝΤ: ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Το ψυχολογικό δράμα του Γιώργου Αγγελίδη
- Eva Sakellari - Need Him (MCD Remix)
- Φεστιβάλ Ανκόρ - Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο «Από Μηχανής» Θέατρο
- Μαρίκα Κλαμπατσέα- «Από του Φεγγαριού το Φως» | 4 & 5 Απριλίου στο Ιδιόμελο