«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Κυκλοφορεί με την αυθεντική εικονογράφηση από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Κυκλοφορεί με την αυθεντική εικονογράφηση από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη
«Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα… Αλλά λίγοι το θυμούνται».
Ήταν 6 Απριλίου του 1943 όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά και από τότε αγγίζει τις καρδιές μεγάλων και μικρών, διαχρονικά. Έχει μεταφραστεί σε 300 γλώσσες, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου των βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ έχει επηρεάσει αναγνώστες διαφορετικών γενεών με τις ιδεαλιστικές παρατηρήσεις του σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση και τις συμπυκνωμένες δόσεις σοφίας του.
Δεν είναι άλλο από το παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο πλέον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη με την αυθεντική εικονογράφηση, έπειτα από απόκτηση των δικαιωμάτων για την ελληνική γλώσσα.
Πλοκή και συγγραφέας
Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα αγόρι με κατάξανθα μαλλιά που ζει σε έναν τόσο δα μικρό πλανήτη με τρία ηφαίστεια και ένα ντελικάτο, αλλά δύστροπο τριαντάφυλλο. Μια μέρα, στενοχωρημένος με το λουλούδι που ήταν όλο απαιτήσεις, αποφάσισε να φύγει.
Επισκέφθηκε πολλούς πλανήτες, ώσπου έφτασε στη Γη και ανακάλυψε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν είναι αυτά που βλέπουμε με τα μάτια, αλλά αυτά που αισθανόμαστε με την καρδιά.
Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το διασημότερο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ και ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Παρόλο που θεωρείται παιδικό βιβλίο, στην ουσία είναι ένα αλληγορικό, αντιπολεμικό μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους.
Συλλεκτική σειρά
Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη έχουν δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη, συλλεκτική σειρά με την αυθεντική εικονογράφηση, εμπνευσμένη από τον Μικρό Πρίγκιπα. Αυτή περιλαμβάνει εκτός από το παραπάνω, σκληρόδετο βιβλίο και χρωμοσελίδες, κουτιά δραστηριοτήτων, βιβλία με σφραγιδάκια, αυτοκόλλητα, μαγνητικούς σελιδοδείκτες και σφραγιδάκια επιβράβευσης. Μέσα στην Άνοιξη, δε, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ακόμη βιβλίο με τον Μικρό Πρίγκιπα για μεγαλύτερα παιδιά (8+). Η ιστορία φυσικά θα είναι η ίδια, όμως το format του θα είναι προσαρμοσμένο στην ηλικιακή ομάδα που απευθύνεται.
Ταυτότητα βιβλίου
Τίτλος: Ο Μικρός Πρίγκιπας
Τίτλος σειράς: Κλασικά για Μικρά Παιδιά
Συγγραφέας: Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ
Εικονογράφηση: Με την αυθεντική εικονογράφηση
Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη
Κατηγορία: Κλασικά εικονογραφημένα
Ηλικία: από 5 ετών
Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: Μάρτιος 2021
Σελίδες: 36
ISBN: 9789606215483
Τιμή: 9,90 €
Latest from apostaktirio team
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)
- ''ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ'' - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22.3.2025 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης)
- Βίκυ Κυριακίδου "Μαγικό μου Φυλαχτό"
- Ο μονόλογος για την Παλαιστίνη «Πάντοτε ζήλευα τα αποδημητικά πουλιά» επιστρέφει στο H.ug
- ABSƎΝΤ: ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Το ψυχολογικό δράμα του Γιώργου Αγγελίδη
- Eva Sakellari - Need Him (MCD Remix)
- Φεστιβάλ Ανκόρ - Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο «Από Μηχανής» Θέατρο
- Μαρίκα Κλαμπατσέα- «Από του Φεγγαριού το Φως» | 4 & 5 Απριλίου στο Ιδιόμελο