Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 08:48

''ΜΕΝΙΑ Η ΝΤΡΟΠΑΛΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ'' της Άννας Βαμβάκη, Εκδόσεις Άπαρσις

Written by
388
''ΜΕΝΙΑ Η ΝΤΡΟΠΑΛΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ'' της Άννας Βαμβάκη, Εκδόσεις Άπαρσις

''ΜΕΝΙΑ Η ΝΤΡΟΠΑΛΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ'' της Άννας Βαμβάκη, Εκδόσεις Άπαρσις

Η Μένια η σκυλίτσα, ο Χάρης ο λαγός, η Ρία η ψιψίνα και ο Φάνης ο σκίουρος κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι, με το τρένο, για να συμμετέχουν σε ένα μουσικό διαγωνισμό στην πόλη. 

Θα τα καταφέρει η ντροπαλή και φοβισμένη Μένια να μαγέψει  τους κριτές και να πραγματοποιήσει το όνειρό της;

Ένα παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους, που αναδεικνύει την αξία της θέλησης, της επιμονής, της προσπάθειας και της φιλίας, μέσα από συναρπαστικές περιγραφές και όμορφους διαλόγους.

Εικονογράφηση: Αλεξία Κωστή

Η Άννα Βαμβάκη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και κατοικεί στην Αριδαία Πέλλας.

Είναι απόφοιτη της Σχολής Νηπιαγωγών Χανίων και έχει πραγματοποιήσει Εξομοίωση πτυχίου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Ηγεσία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Δίπλωμα Διετούς Γενικής Μετεκπαίδευσης στις Επιστήμες Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση και κατέχει τη θέση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά με συγγραφικό έργο.

Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει πλήθος επιμορφώσεων, σεμιναρίων και ημερίδων.

Η εμπειρία της σε Εξωσχολικές Δραστηριότητες είναι μεγάλη καθώς έχει διατελέσει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αλμωπίας «Μέγας Αλέξανδρος» και Αντιπρόσωπος στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας(Δ.Ο.Ε.) και έχει διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων και σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το «Ένας φίλος μοναχός» είναι το πρώτο της παραμύθι σε ηλεκτρονική μορφή (e-book), το οποίο διαπραγματεύεται τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) και εστιάζει στην απομόνωση.

Επίσης έχει γράψει και ένα «Εγχειρίδιο προς Νηπιαγωγούς» και αυτό σε ηλεκτρονική μορφή (e-book).

Και τα δύο της έργα δημιουργήθηκαν και κυκλοφορούν δωρεάν στο διαδίκτυο, με την προοπτική να αποτελέσουν ένα εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού.

Η Αλεξία Κωστή γεννήθηκε στην Πάτρα το 1990. Φοίτησε στη Σχολή Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΤΕΙ Πάτρας, αλλά στην πορεία αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις μεγάλες της αγάπες, τη φωτογραφία και το σχέδιο. Το 2017 έκανε την πρώτη της εικονογράφηση για βιβλίο, το "Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη" και ακολούθησαν «Το μαγικό ταξίδι του Φιντέλ» και «Το αγόρι και ο δράκος» και τα τρία στις εκδόσεις Άπαρσις. Έχει συμμετάσχει σε τρεις ομαδικές εκθέσεις στον "Ορίζοντα γεγονότων" στην Αθήνα και στην Πάτρα.

Read 388 times

Latest from apostaktirio team