"Inner Vision Photography" της Αγγελικής Καστρινέλλη από τις Εκδόσεις Διάνοια

"Inner Vision Photography" της Αγγελικής Καστρινέλλη από τις Εκδόσεις Διάνοια
Αναπτύσσω σημαίνει ξεδιπλώνω, ξετυλίγω, φανερώνω, δίνω στα πράγματα τη δυνατότητα να αποκαλυφθούν. Αυτού του είδους την προσωπική ανάπτυξη προτείνει το Inner Vision Photography και μας μαθαίνει, μέσα από 12 πρωτότυπα workshops που συνδυάζουν τις αρχές της τέχνης της φωτογραφίας με τις τεχνικές της Art Therapy, πώς να ερχόμαστε σε επαφή με τη δημιουργικότητά μας, πώς να δίνουμε μορφή στις εικόνες του εσωτερικού μας κόσμου, πώς να συνδέουμε το καλλιτεχνικό μας έργο με τη μοναδικότητα και το προσωπικό μας βίωμα. Κι επειδή η δημιουργικότητα δεν επιτυγχάνεται μέσω της νόησης, αλλά με το ένστικτο του παιχνιδιού, θα επιλέξουμε συνεπιβάτες σε αυτό το ταξίδι, την ελαφρότητα και το χιούμορ μαζί με τη βιωματική γνώση και το ομαδικό πνεύμα.
Το Inner Vision Photography απευθύνεται σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν το φωτογραφικό τους βίωμα και σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν την παρατήρηση του εσωτερικού και του εξωτερικού κόσμου μέσα από τον φακό.
Βιογραφικό
Η Αγγελική Καστρινέλλη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Απείρανθο της Νάξου όπου αγάπησε την τέχνη. Μετά το πτυχίο της από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, φοίτησε στο τμήμα σκηνοθεσίας της σχολής κινηματογράφου της Ευγενίας Χατζίκου. Ακολούθησαν οι σπουδές της στη φωτογραφία στον ΑΚΤΟ και στον Φωτογραφικό Κύκλο με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Από το 2016 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εικαστική Θεραπεία (ART THERAPY).
Μέχρι σήμερα έχει κάνει δέκα ατομικές φωτογραφικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σύρο και Χανιά και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές.
Δουλειά της έχει δημοσιευτεί σε φωτογραφικά, λογοτεχνικά και μουσικά περιοδικά.
Έχει εκδώσει άλλα τέσσερα βιβλία στα οποία συνδυάζει τη φωτογραφία με τον λόγο: «7 days in Morrocco| Η κρυμμένη ομορφιά των ανατροπών» (2020), «Phantasmata», σε συνεργασία με τον Βασίλη Οικονόμου (2019), «Μια βόλτα μόνον» (2012), «4 εποχές και μία Πέμπτη» (2006).
Συνεργάζεται με καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του σύγχρονου χορού (δι)ερευνώντας τις δυνατότητες σύμπραξης της φωτογραφίας με άλλες τέχνες.
Το 2017 δημιούργησε τη μέθοδο INNER VISION Photography την οποία και εφαρμόζει σε ατομικά και ομαδικά Workshops σε όλη την Ελλάδα.
Latest from apostaktirio team
- Παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό, εμπνευσμένο από τη Μαρία Κάλλας, προκηρύσσει η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος, με έδρα το Μπουένος Άιρες
- Δωρεάν Προβολή Ταινιών μ.μ. στο Θερινό Cinemarian
- Η «σχεδία» της φροντίδας και της «μεγάλης παραίτησης» τεύχος Οκτωβρίου (#115)
- ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ : «ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ» (26/9, ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ)
- Παράταση του 19ου Διεθνή Λογοτεχνικού διαγωνισμού Ποίησης και Πεζογραφίας από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος
- ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ: Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νάνσυς Ναουμίδου στο Πολιτιστικό Κέντρο ΚΑΜΙΝΙ
- Οι WHITE MUSES - "Τυχερό αστέρι"
- Μαθήματα φωτογραφίας στον Ιωνικό Σύνδεσμο
- Ξεκινούν τα μαθήματα χορού στον Ιωνικό Σύνδεσμο
- Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μουσικός Μαρία Κοτρότσου προσκεκλημένη του παγκοσμίου φήμης Musée d'Orsay στο Παρίσι
- ΜΑΓΙΚΗ ΚΛΩΣΤΗ – Βασίλης Πάντσιος Feat Coda Project
- «Να το Φως» Stand Up Comedy Show με τον Λάμπρο Φισφή
- «ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΓΕΙΑ» στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
- «Ο Αλαφροΐσκιωτος, μια δεισιδαιμονία της Κρήτης» των Θανάση Σάλτα και Ιωάννα Μαστοράκη στο Θέατρο λύχνος.
- ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ |«Η Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 13ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
- «Αν στο όνειρο θα 'ρθείς» του Αυγερινού Σέρμπου.
- Μαθήματα αρχαρίων του Μουσικού Εργαστηρίου του Ιωνικού Συνδέσμου, με τον Στάθη Κιοσόγλου
- ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
- Διεθνής έκθεση φωτογραφίας Travel στη Blank Wall Gallery