Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 12:55

Στάθης Γκαντζούρας ‘’Σ’ Ανατολή και Δύση’’ από την ZOE MUSIC.

Written by
714
Στάθης Γκαντζούρας ‘’Σ’ Ανατολή και Δύση’’ από την ZOE MUSIC.

Στάθης Γκαντζούρας ‘’Σ’ Ανατολή και Δύση’’.

‘’Το εισιτήριο στα νοερά ταξίδια του μυαλού και της καρδιάς μας άλλοτε έχει προορισμό την Ανατολή και άλλοτε την Δύση’’.

Σε ethnic ηχοχρώματα , έτσι όπως τον γνωρίσαμε δηλαδή , συνεχίζει να μας συντροφεύει με την μουσική του ο τραγουδοποιός Στάθης Γκαντζούρας.

Με μία υπέροχη μπαλάντα με τον τίτλο ‘’Σ’ Ανατολή και Δύση’’ τη μουσική και τους στίχους της οποίας έχει γράψει και ερμηνεύει ο ίδιος.

Τραγούδι το οποίο πέρασε πρώτα από τις ζωντανές του εμφανίσεις και αφού πήρε την ‘’έγκριση’’ του κοινού ήρθε η στιγμή να ηχογραφηθεί και δισκογραφικά.

Έπειτα λοιπόν από τα δύο τραγούδια που έχουμε ήδη ακούσει από τον ερμηνευτή το ‘’Ζήτω’’ σε μουσική του ανθρώπου που πίστεψε και αγκάλιασε μουσικά τον δημιουργό , την σπουδαία συνθέτρια και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια και σε στίχους του αείμνηστου , αγαπημένου Ηλία Κατσούλη και το ‘’Σ’ ένα άδειο χαρτί’’ σε μουσική – στίχους του Στάθη Γκαντζούρα ακολουθεί το νέο τραγούδι ‘’Σ’ Ανατολή και Δύση’’ από την ZOE MUSIC LTD. 

Λίγα λόγια για τον Στάθη Γκατζούρα 

Ο Στάθης Γκαντζούρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη πόλη της Βέροιας. Τα πρώτα του μουσικά βήματα τα κάνει σε μικρή ηλικία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας, όπου για πάνω από μια δεκαετία υπήρξε μέλος, με πολλές συμμετοχές σε συναυλίες της. Στα χρόνια του Λυκείου και έχοντας “μέσα του" τα Λαϊκά τραγούδια που έπαιζαν στο σπίτι, ακούει για πρώτη φορά έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, κ.ά..) και έτσι, αγοράζοντας μια κιθάρα, αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική. Παρακολουθεί μαθήματα ορθοφωνίας και ταυτόχρονα ψάχνει αδιάκοπα να εμπλουτίσει το προσωπικό του ρεπερτόριο.

Το 2005 θα είναι μία σημαδιακή χρονιά για τον ίδιο, διότι θα εμφανιστεί για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό με την νέα του ιδιότητα πλέον ως τραγουδιστής και κιθαρίστας.
Την ίδια χρονιά θα γνωρίσει από κοντά έναν άνθρωπο που κάποια χρόνια αργότερα θα έπαιζε σημαντικότατο ρόλο για εκείνον. Η γνωριμία του με τη μουσικοσυνθέτη και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, πλάθει μια νοοτροπία στον χαρακτήρα του με συνέπεια και σοβαρότητα απέναντι στη μουσική πραγματικότητα.
Στην πορεία θα συνθέσει και δικά του τραγούδια, σε συνδυασμό με τον γραπτό λόγο, επηρεασμένος από στοιχεία της Έντεχνης, Λαϊκής και Παραδοσιακής μας μουσικής. 

Το 2017 συμμετέχει στη καλοκαιρινή περιοδεία της Ζωής Τηγανούρια με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 2018 πραγματοποιεί δικές του συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τον τίτλο ‘’την πόρτα ανοίγω…τραγούδι να ακουστεί’’ με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για οικογένειες που έχουν ανάγκη και στήριξη ενώ συμμετέχει στην επετειακή παρουσίαση των 10 χρόνων συνθέσεων ZOE MUSIC της διεθνούς ακορντεονίστα που πραγματοποιείται στον ΙΑΝΟ καθώς και σε προγραμματισμένες συναυλίες της ίδιας με κορυφαία στιγμή την συναυλία στα πλαίσια του summERTime της κρατικής τηλεόρασης στο Ζάππειο Μέγαρο.

Από τα τέλη της ίδιας χρονιάς ζει και εργάζεται στην πόλη της Αθήνας έχοντας ήδη παρουσιάσει στο κοινό δικές του συνθέσεις.Στις 19 Μαΐου του 2019 με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου συμμετέχει στην παράσταση ‘’Πόντος Σταύρωση και Μνήμη’’ με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Γιώργος Νταλάρας , Ματθαίος και Κων/νος Τσαχουρίδης , Μελίνα Ασλανίδου , Haig Yazdjian κ.α. στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ως χορωδός.

Read 714 times

Latest from apostaktirio team