Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 09:13

''Μερόπη η Καππαδόκισσα'' της Κυριακής Πλαϊνάκη, Εκδόσεις Αποστακτήριο

Rate this item
(0 votes)
''Μερόπη η Καππαδόκισσα'' της Κυριακής Πλαϊνάκη, Εκδόσεις Αποστακτήριο

''Μερόπη η Καππαδόκισσα'' της Κυριακής Πλαϊνάκη, Εκδόσεις Αποστακτήριο

''Μερόπη η Καππαδόκισσα''
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Κυριακή Πλαϊνάκη
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Σελίδες 390
ISBN: 978-618-5625-24-5
Έτος Έκδοσης 2022
Τιμή: 17 ευρώ
 

Λίγα λόγια για το βιβλίο… 

Αυτή είναι η ιστορία της Μερόπης της Καππαδόκισσας. Μιας γυναίκας που στο ανθός της νιότης της βίωσε τα πιο επώδυνα και τραγικά γεγονότα της Μικράς Ασίας, τα οποία οδήγησαν τους ελληνικούς της πληθυσμούς στον θάνατο και τους οδυνηρούς διωγμούς. Μέσα στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Νέας Καρβάλης, με μεγάλες δυσκολίες η Μερόπη θα προσπαθήσει να ξαναχτίσει λιθαράκι λιθαράκι τη ζωή της. Ώσπου ο άνεμος της μοίρας να την οδηγήσει στην Αθήνα, την μεγαλούπολη των ευκαιριών και των ονείρων. Όμως τα εμπόδια συνεχίζουν να ταλανίζουν την ηρωίδα και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Ο Πόλεμος του ’40, ο εμφύλιος και η δικτατορία, θα γίνουν τροχοπέδη στην προσπάθεια της οικογένειας της Μερόπης να καθορίσει την τύχη της. Η πορεία όλων τους στο χρόνο θα διαμορφωθεί από ετερόκλητα συστατικά. Λύπες, χαρές, ενδοοικογενειακές έριδες αλλά και στιγμές νηνεμίας. 

Η Μερόπη, με τα θετικά και τα αρνητικά της προσωπικότητάς της, είναι μια γυναίκα που η ζωή τής άσκησε μια ιδιαίτερη πίεση και διαμόρφωσε τον χαρακτήρα και τις αποφάσεις της. Έτσι λοιπόν η “Μερόπη η Καππαδόκισσα” δεν είναι ένα ακόμα  στείρο μυθοπλαστικό έργο, που σκοπεύει να συμβαδίσει με τα αναγνωστικά πρότυπα της εποχής μας. Είναι ένα έργο που η έντονη ρεαλιστική του υφή βοηθάει τα μέγιστα τη συγγραφέα να αποδώσει με ουδετερότητα και σεβασμό την ιστορία αυτής της ιδιαίτερης γυναίκας. 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα… 

Η Κυριακή Πλαϊνάκη γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε ιστορία και λογοτεχνία σε ιδιωτικό κέντρο σπουδών στην Αθήνα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και παρακολούθησε σεμινάρια σε οικονομικά και τεχνικά θέματα. Είναι παντρεμένη κι έχει δυο παιδιά. Ασχολείται με τη συγγραφή από νεαρή ηλικία. 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ: 

''Μερόπη η Καππαδόκισσα'' (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2014) 

''Το πορτρέτο'' (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2016) 

''Έτσι έφυγε'' (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2019) 

''Χαράζοντας το αύριο'' (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2020)

Ζητήστε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/μερόπη-η-καππαδόκισσα/

 

 

Read 5988 times Last modified on Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 07:22