Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 12:38

H Zoe Music παρουσιάζει: Αλέξανδρος Λύρα & Dark Lyra “Του Μοναχού Ο Δρόμος 9 - Advanced Edition”

Written by
1378
H Zoe Music παρουσιάζει: Αλέξανδρος Λύρα & Dark Lyra “Του Μοναχού Ο Δρόμος 9 - Advanced Edition”

H Zoe Music παρουσιάζει: Αλέξανδρος Λύρα & Dark Lyra “Του Μοναχού Ο Δρόμος 9 - Advanced Edition” 

Οι "Μοναχικοί Δρόμοι" επιστρέφουν, ανοίγοντας την πύλη μιας ανατρεπτικής μουσικής εμπειρίας ! 

 Η Ζωή Τηγανούρια, συνεχίζοντας να ανακαλύπτει και να προβάλλει νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες μέσα από την εταιρία της, προτείνει αυτή τη φορά έναν ανατρεπτικό καλλιτέχνη, μία avant-garde εξέλιξη για τα Ελληνικά μουσικά δρώμενα. 

Όσοι είχαν την χαρά και την τύχη να ακούσουν το πρώτο άλμπουμ του Αλέξανδρου Λύρα με τίτλο "Του Μοναχού Ο Δρόμος", σίγουρα έχουν απολαύσει ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα σε νότες και μελωδίες, δεμένες με σόλο μοναδικής τεχνικής!

Οκτώ συναρπαστικά κομμάτια εκτελεσμένα αποκλειστικά με κρητική λύρα, εμπνευσμένα από συναισθήματα και βιώματα του ιδίου, που αποτελούν μία άκρως προσωπική μουσική ταυτότητα και τον εδραιώνουν ως ένα πηγαίο ταλέντο στον χώρο της μουσικής. 

Τα ιδιοφυή στοιχεία στο παίξιμο του σε συνδυασμό με την αντισυμβατική του φύση, φέρνουν σήμερα τον Αλέξανδρο Λύρα να παρουσιάζει στο κοινό του το "Του Μοναχού ο Δρόμος 9 - Advanced Edition"! 

Τι αλλάζει; Τα πάντα! 

Ο μάγος της κρητικής λύρας, κυριολεκτικά "ανεβάζει το επίπεδο" με τις συνθέσεις του και ανατρέπει όσα ήδη ξέραμε, χαρίζοντας πλέον ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα! 

Μέσα από μία πρωτότυπη σειρά video sequel σαν από ταινία μικρού μήκους, ο "εξελιγμένος" Μοναχικός Δρόμος έρχεται να μας παρουσιάσει τον Dark Lyra, την "σκοτεινή" πλευρά του δημιουργού, ως σύμβολο λυτρωτικής δύναμης και συνάμα απελευθέρωσης όλης της συναισθηματικής φόρτισης της παιδικής κι εφηβικής του ηλικίας!

Για πρώτη φορά, ο Αλέξανδρος με θάρρος φέρνει στο φως, μέρος εκείνων των εμπειριών που τον "στοιχειώνουν" από παιδί..

Βιώματα και μνήμες παίρνουν "σάρκα και οστά" κι αποτυπώνονται μέσα από λόγια του "σκοτεινού" ήρωα και τους μαγικούς ήχους της λύρας, σε συνδυασμό με κλασικά ακούσματα και ταχύτατα σόλο, που μόνο ο χαρισματικός Αλέξανδρος ξέρει να χαρίζει στους ακροατές του, σε μία πρωτοφανή εμπειρία σε μικρές συνέχειες! 

Ο "Μοναχικός Δρόμος 9" δεν είναι απλά μια νέα εποχή στην μουσική πορεία του Αλέξανδρου Λύρα. Είναι μια πρωτοποριακή άποψη, που έρχεται να ανατρέψει και να "αναβαθμίσει" τα γνώριμα μουσικά δεδομένα! 

Είναι ένα θέαμα που αφήνει το κοινό άφωνο, αλλά και πολλά αναπάντητα ερωτήματα..

..μία κάθαρση ψυχής, ένα παράδειγμα θάρρους και δύναμης για όλους αυτούς που παλεύουν με τους προσωπικούς τους δαίμονες και βρίσκουν την λύτρωση στον μοναχικό και μοναδικό τους δρόμο..! 

Απολαύστε το!

Σύνθεση: Αλέξανδρος Λύρα

Ενορχήστρωση: Αλέξανδρος Λύρα, Δημήτρης Κεραμιδάκης

Ηχογράφηση/Προγραμματισμός: Δημήτρης Κεραμιδάκης

Σκηνοθεσία/Βίντεο/Μοντάζ: Νίκος Κουτάντος 

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Λύρα: 

Κοινό και θεατές τον αποκαλούν άνθρωπο-φαινόμενο, θαυματοποιό της λύρας, ενώ οι συνεργάτες του τον έχουν χαρακτηρίσει μουσικό εξωγήινο. Αυτός είναι ο Αλέξανδρος Λύρα, ο ανατρεπτικός και αντισυμβατικός σολίστ της κρητικής λύρας, που ήρθε για να "ταράξει" τα νερά στο χώρο της μουσικής.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη στο ενεργητικό του ποικίλες διασκευές από ξένα ροκ και ποπ τραγούδια, καθώς και κομμάτια της κλασικής μουσικής, εκτελεσμένα μόνο από κρητική λύρα.

Αυτό όμως που τον έχει καταστήσει πρωτοπόρο στο μουσικό χώρο φέρνοντας την ανατροπή, είναι μια σειρά από δικές του συνθέσεις με τίτλο "Οι Μοναχοί Δρόμοι", όπου παρουσιάζεται η μοναδικότητα του. Άψογα και ταχύτατα σόλο με μια τεχνική που ο ίδιος έχει ανακαλύψει, έχει φτάσει τις δυνατότητες της κρητικής λύρας σε ένα απίθανο επίπεδο, που τον καθιστούν ως παράδειγμα προς μίμηση στο είδος του.

Στην μέχρι τώρα πορεία του έχει συνεργαστεί με γνωστούς κι αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και σύνθετες του χώρου, ανάμεσα στους οποίους είναι η Ζωή Τηγανούρια και ο Σταμάτης Σπανουδάκης, καθώς και με καταξιωμένους κρητικούς παραδοσιακούς μουσικούς.

Ειδήμονες του μουσικού κόσμου τον έχουν κατατάξει ανάμεσα στα μεγαλύτερα σύγχρονα ταλέντα της κλασσικής μουσικής παγκοσμίως εφάμιλλα του Παγκανίνι και του Ραχμάνινοφ, αναγνωρίζοντας την ιδιοφυή δεξιοτεχνία του και το πηγαίο ταλέντο του.

Ο Αλέξανδρος Λύρα είναι η avant-garde εξέλιξη στα Ελληνικά μουσικά δρώμενα. Όραμά του είναι να κάνει την κρητική λύρα παγκοσμίως γνωστή κι αναγνωρισμένη, αντάξια των γνωστών κλασσικών οργάνων.

Με πάθος για τη μουσική, με επιμονή και πίστη στο όνειρο του, μέσα από τον δικό του πρωτοφανή τρόπο δημιουργίας και σύνθεσης, είναι με βεβαιότητα σήμερα ο ένας και μοναδικός, Μάγος της κρητικής λύρας..

Read 1378 times

Latest from apostaktirio team