Peace in Greece - Η Ελλάδα, μούσα Άγγλου τραγουδιστή

Peace in Greece - Η Ελλάδα, μούσα Άγγλου τραγουδιστή
Προσωπικό σημείωμα:
Αυτή η συνεργασία, για την οποία είμαι πολύ ευτυχής, προέκυψε χάρη σ' έναν πολύ αγαπημένο μου άνθρωπο και την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Μοιράζομαι μαζί σας το «χρονικό» εν τάχει: Πριν από λίγους μήνες, η γνωστή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ μού έστειλε ένα καινούριο τραγούδι, ζητώντας μου να το ακούσω και-εφόσον-μου αρέσει να βοηθήσω στην προώθησή του. Δημιουργός ο νεαρός Harry Lloyd των Waiting for Smith, γιος του φίλου της John Lloyd- εκ των μεγαλύτερων τηλεοπτικών παραγωγών της Αγγλίας.
Προτού ακούσω το τραγούδι, τίτλος του οποίου είναι "Peace In Greece" διάβασα την ιστορία πίσω από αυτό: Ο Harry, εκπαιδευτής σκι έπειτα από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχήσει τη ζωή-έμεινε κλινικά νεκρός για 5', βρέθηκε κλινήρης για έναν χρόνο. Στη διάρκεια της ανάρρωσής του, ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα και ήταν οι μελωδίες και οι στίχοι που οδήγησαν στην «αναγέννησή» του. Σε μια νέα πορεία. Η αγάπη του για την Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται συχνά, καθώς και η περιπέτεια της υγείας του και όλα όσα αυτή του δίδαξε «συμπυκνώνονται» στους στίχους και τη μουσική του "Peace In Greece". Η παραπάνω ιστορία με συγκίνησε βαθιά, όπως και το ίδιο το κομμάτι: ονειρικό, φρέσκο, δυναμικό.
Και να που φτάσαμε στο «σήμερα». Έπειτα από δύο μήνες συνεργασίας, το τραγούδι έχει πάρει το δρόμο του. Ξεκίνησε ν' ακούγεται στα ελληνικά ραδιόφωνα, να αποσπά θερμές κριτικές, με καθοριστική στιγμή την υπογραφή συμβολαίου με μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές της Ελλάδας, την Panik Records. Το 2020 φαίνεται πως θα είναι η χρονιά των Waiting for Smiths. Και εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που αποτελώ μέρος αυτού του project.
"Το 'Peace In Greece' είναι ένα single βαθιά επηρεασμένο από την Ελλάδα, αν και μουσικά ακολουθεί την παράδοση της τραγουδιστικής βρετανικής ποπ."
ΤΟ ΒΗΜΑ
"Οι Βρετανοί 'Waiting For Smith' μας συστήνονται με όμορφες indie ποπ ροκ μελωδίες ... Από τον τίτλο και μόνο σίγουρα αρκετά ιντριγκαδόρικο σαν θέμα"
ATHENS VOICE
"Οι 'Waiting For Smith' είναι ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός που περιμένατε τόσο καιρό να εμφανιστεί"
GQ Magazine UK
Ένα σοβαρό ατύχημα και ένα ταξίδι «αναγέννησης» έγιναν η έμπνευση για τον Harry Lloyd, τον frontman των Waiting For Smith, για να γράψει το "Peace in Greece".
Ένα soft rock τραγούδι, έντονα επηρεασμένο από την εποχή των 70s και των 80s, που μιλάει για την αναγέννηση ενός ανθρώπου, μετά από μία εμπειρία που στην κυριολεξία τον έφτασε για 5 λεπτά στον θάνατο.
Το συγκρότημα, που μετράει μόλις 2 χρόνια ζωής, ίσως φέτος να ζει μία από τις πιο καθοριστικές χρονιές της καριέρας του καθώς έχει ήδη ηχογραφήσει στο θρυλικό Abbey Road Studio, έχει εμφανιστεί με σημαντικούς μουσικούς στην σκηνή και τράβηξε τα βλέμματα με το μοναδικό performance τους στο Latitude Festival της Αγγλίας.
Το 2020 αναμένεται να είναι σίγουρα η χρονιά τους με τον Harry Lloyd να δηλώνει πως το debut album της μπάντας είναι σχεδόν έτοιμο σε παραγωγή του Tom Fuller (Clean Bandit, Years & Years, Tom Walker)
Σχετικά με τους "Waiting For Smith"
Οι "Waiting For Smith" είναι ένα προσωπικό project του τραγουδιστή - τραγουδοποιού, Harry Lloyd. Το 2019 βρήκε τον καλλιτέχνη και το project του να κυκλοφορούν μία πληθώρα από singles με το "Trade It In" να ξεχωρίζει και να λαμβάνει υποστήριξη από σταθμούς όπως το Radio 1, το Radio 2, το Radio X καθώς και ακόμα 72 ραδιόφωνα σε όλο τον κόσμο. Η νέα τους κυκλοφορία "Peace In Greece" έρχεται δυναμικά και έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί τα διεθνή Μέσα με σημαντικές κριτικές από όλο τον κόσμο.
To "Peace In Greece" κυκλοφορεί από την Panik Records.
Latest from apostaktirio team
- 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους - Undone So Many (between Lausanne and Izmir) - 27 Μαΐου / 15 Ιουνίου 2023
- Η «σχεδία» της ίασης
- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ζ’ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» με θέμα «Το Κάστρο»
- «Αποσπερίτη Μου» | Ο Λάζος Κυριακίδης μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο του τραγούδι
- ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΟΥ // ΒΕΓΓΕΡΑ
- 7ος Εθνικός Διαγωνισμός με θέμα: "Περιβάλλον. Μετανάστευση. Πανδημία. 25 Χρόνια λειτουργίας της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας"
- Βασίλης Μπαμπανιάρης - "Θολά Νερά"
- "Κίνηση ΜΑΤ" στο Θέατρο ΑΘΗΝΩΝ
- ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ IPEAR
- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2022-2023 (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ)
- 1oς ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (Ε.Λ.Α.)
- ''12 Ιστορίες – 7 Γυναίκες δημιουργούν'' (Συλλογικό έργο)
- "Μικρά ταξίδια της ψυχής" - Άννα Ορφανού
- ''Στα παλιά λημέρια'', Κοσμάς Ηλιάδης
- Διακριθέντες Διαγωνισμού με θέμα: Πειραματική Φωτογραφία
- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
- ''Τέτα Καρέτα - Teta Caretta'', Μαρία Παπαϊωαννίδου
- ''Ενσυναίσθηση θα πει… νιώθω εγώ όπως κι εσύ!'', Κατερίνα Τζούρτζου
- ''Παραμύθια από την Πόλη – Αφηγήσεις του πατέρα μου'', Ελισάβετ Σατσόγλου
- "Η Σία και η Οδύσσεια των αισθήσεων", Βασιλική Ρακοπούλου