Πένυ Ξενάκη / Μαρία Κανελλοπούλου "Τα δύσκολα στη μέση"
Πένυ Ξενάκη / Μαρία Κανελλοπούλου
"Τα δύσκολα στη μέση"
Εκδόσεις "Μετρονόμος" 2020
H Πένυ Ξενάκη και η Μαρία Κανελλοπούλου, δύο κυρίες με μεγάλη και σημαντική πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, δυο γυναίκες που η φιλία τους έχει αντέξει στο χρόνο και η πολυετής συνεργασία τους ωριμάζει σαν το καλό κρασί συμπράττουν για πρώτη φορά και δισκογραφικά. Δημιουργοί των δώδεκα τραγουδιών του δίσκου που τιτλοφορείται "Τα δύσκολα στη μέση", δύο άλλες φίλες και συνεργάτιδες, η στιχουργός και συγγραφέας Μαρία Παπαδάκη και η συνθέτης και κιθαρίστρια Αρετή Κοκκίνου. Πρόκειται ένα άλλο γυναικείο δίδυμο δημιουργών με σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία των τελευταίων χρόνων.
Ο τίτλος "Τα δύσκολα στη μέση", εμπνευσμένος από το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, είναι όσο ποτέ επίκαιρος, καθώς τα "δύσκολα" με τον καιρό γίνονται ακόμη δυσκολότερα και το μοίρασμα και η αλληλεγγύη ανάγκη ζωτική.
Βασικός συντελεστής, ο έμπειρος μουσικός και τεχνικός ήχου Τόλης Κετσελίδης, που ανέλαβε την επιμέλεια παραγωγής και ενορχήστρωσης, την ηχοληψία και την επεξεργασία του ήχου.
Στολίδι του δίσκου η συμμετοχή σημαντικών μουσικών όπως η Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν), ο Θανάσης Σοφράς (μπάσο), ο Κοσμάς Κοκκόλης (μπουζούκι), ο Αντώνης Γούναρης (ούτι), ο Γιώργος Τσοκάνης (πιάνο), o Θάνος Γεωργουλάς (φλάουτο).
Τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου θα κυκλοφορήσουν προσεχώς από τις εκδόσεις "Μετρονόμος" σε μορφή βιβλίου-cd που θα περιέχει, εκτός των άλλων, και ανέκδοτα μικρά κείμενα της Μαρίας Παπαδάκη.
Το παρόν συνοδεύεται από δύο τραγούδια - προπομπούς , το "Έχει θεό η Ελλάδα" από την Πένυ Ξενάκη και το "Μαϊστράλι" από την Μαρία Κανελλοπούλου.
Καλή ακρόαση.
Latest from apostaktirio team
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου της συγγραφέα Ρένας Αθανασοπούλου «Το σεντούκι με τα χαμόγελα» (15/2, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας)
- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΚ ΚΑΘΕ ΔΙΗΓΗΜΑ Ή ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» 2024-25
- Πρόσκληση για συγγραφή θεατρικού έργου HOTEL HELMOS
- "Αδέλφια Δίδυμα". Νέο τραγούδι από τη συνθέτη Αρετή Κοκκίνου. Ερμηνεύει η Θέλμα Καραγιάννη
- Παράταση παραστάσεων στο θέατρο Νους οι Γυναίκες στο Ντιβάνι της Βούλας Αργυροπούλου
- Δημήτρης Μπάσης «Ξένο Φεγγάρι», Από την σειρά «ΑΓΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ»
- Εναλλακτικό Πορτρέτο, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ (workshop) | Κυριακή 16 Φεβρουαρίου Στο CINEMARIAN
- ENDLESS DAZE – Έρχεται το διήμερο φεστιβάλ της εναλλακτικής σκηνής με τρεις βρετανικές και πέντε ελληνικές μπάντες Ι 14 & 15 Φεβρουαρίου (AUX CLUB & ARCH CLUB)
- 8ο Chania International Photo Festival Πρόσκληση Συμμετοχής Καλλιτεχνών
- Blank Wall Gallery, Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του John Vlahakis “Διαρκής Πόλη” - Enduring City"
- «Μαζί» του Φάμπιο Μάρρα στο θέατρο Altera Pars | Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου
- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ “ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗ”
- o KOIMΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ στη Πάτρα 8 και 9 Φεβρουαρίου
- Μαθήματα Κινηματογράφου με τον Ανδρέα Κατσικούδη | Τρίμηνος Κύκλος: ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ!
- ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΟ CINEMARIAN ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ
- Οι Μικρές Κυρίες συνεχίζουν στο θέατρο Αλάμπρα: μια παράσταση και για αγόρια!
- H «σχεδία» του νερού και της δέσμευσης (τεύχος #130)
- ΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΡΟΖΑΣ, θεατρικός μονόλογος μετακομίζει στο θέατρο 104, από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου
- Μαρίκα Κλαμπατσέα-EROS: Μια μουσική performance για τα διαφορετικά πρόσωπα του έρωτα στις 14 και 15/2
- Η Χριστίνα Μαρκεσίνη στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ώρα 22:00