Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 16:01

Το Ξεχασμένο Στάχυ - Νέο Album (Μ. Πλέσσας - Λ. Κόκοτος - Β. Φάμπας)

Written by
601
Το Ξεχασμένο Στάχυ - Νέο Album (Μ. Πλέσσας - Λ. Κόκοτος - Β. Φάμπας)

«Το Ξεχασμένο Στάχυ» 

Η εξιδανίκευση του έρωτα μέσα από τους στίχους της ηλικιωμένης σήμερα στιχουργού Βέρας Κλαρέβα. Η ίδια έδωσε αυτό τον τίτλο στο άλμπουμ, παρομοιάζοντας τον εαυτό της σαν ένα ξεχασμένο στάχυ, σε ένα θερισμένο αγρό. Το βουβό παράπονο και οι ανεκπλήρωτοι πόθοι μιας ζωής έγιναν στίχοι και εντέλει τραγούδια.

Και καθώς ο χρόνος της προσφοράς και της αναγνώρισης, χρόνια δεν κοιτά,  με την συμβολή συνθετών, ερμηνευτών και μουσικών, η κυρία Βέρα Κλαρέβα παρουσιάζεται σήμερα με το πρώτο ολοκληρωμένο μουσικό έργο σε στίχο της, στο ευρύτερο κοινό.

Τα γραφόμενά της διάβασε πριν από χρόνια ο δημιουργός Βαγγέλης Φάμπας όταν η στιχουργός ήταν ήδη 80 ετών. Με την πρόσκληση, αποδοχή και ενεργό συμμετοχή του Μίμη Πλέσσα με 5 τραγούδια και του Λίνου Κόκοτου με 6, αλλά και επτά πασίγνωστων ερμηνευτών δημιουργήθηκε σιγά σιγά το album αυτό, που επιτέλους κυκλοφορεί μετά από επτά χρόνια. 

Η αγάπη όλων για την ηλικιωμένη στιχουργό και η απόφασή τους να αναδείξουν τη δουλειά της, έχει ως αποτέλεσμα δεκατρία υπέροχα τραγούδια. 

Βέρα Κλαρέβα 

Η Βέρα Κλαρέβα γεννήθηκε στο Καρκινάγρι της Ικαρίας και εκεί τελείωσε και το Δημοτικό σχολείο. Το εξατάξιο Γυμνάσιο το τελείωσε σαν μετανάστης στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας . Σπούδασε δασκάλα στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιώς. Υπηρέτησε το λειτούργημα της δασκάλας σε όλη της τη ζωή και σε πολλά πόστα σε όλη την Ελλάδα.

Από παιδί είχε λογοτεχνικές ευαισθησίες και έφτιαχνε ποιήματα αλλά δεν τα εξέδιδε γιατί δεν πίστευε ότι άξιζαν αλλά και για το ότι δεν είχε τον χρόνο και το χρήμα. Το 1986 βελτιώθηκαν οι συνθήκες εργασίας της και δημοσίευσε την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Έκτοτε έχει δημοσιεύσει 26 βιβλία, με ποίηση για παιδιά, με στίχους για τραγούδια και τρία πεζά, και τα υπόλοιπα με ποίηση γενικά.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί στίχοι της μελοποιούνται από αξιόλογους δημιουργούς.

Το «Ξεχασμένο Στάχυ» ξεκίνησε να ηχογραφείται πριν μερικά χρόνια και είναι καρπός συνεργασίας της στιχουργού με τους συνθέτες Μίμη Πλέσσα, Λίνο Κόκοτο και Βαγγέλη Φάμπα.

Τα τραγούδια του album ερμηνεύουν οι: Μάκης Ανδρεάτος, Βασίλης Γισδάκης, Φωτεινή Δάρρα, Δώρος Δημοσθένους, Παντελής Θαλασσινός, Σοφία Παπάζογλου και Πάνος Παπαϊωάννου.

 

 

Read 601 times

Latest from apostaktirio team