«Για μας κελαηδούν τα πουλιά»:Λυρική βραδιά με την υπογραφή της Μάνιας Βλαχογιάννη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου
«Για μας κελαηδούν τα πουλιά»: Λυρική βραδιά με την υπογραφή της Μάνιας Βλαχογιάννη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου
Μια ξεχωριστή λυρική βραδιά με διακεκριμένους καλλιτέχνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος 2021», η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, στις 20.30, στον ειδυλλιακό κήπο της Βιβλιοθήκης - Μουσείου.
Οι καταξιωμένοι λυρικοί ερμηνευτές Μίνα Πολυχρόνου (υψίφωνος), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Μάνια Βλαχογιάννη (σοπράνο crossover) και Βασίλης Ασημακόπουλος (βαθύφωνος) θα ερμηνεύσουν Άριες και Duetti από διάσημες ιταλικές όπερες, την Ελληνική και Βιεννέζικη Οπερέτα, τραγούδια από αριστουργήματα του Μουσικού Θεάτρου και της Μεγάλης Οθόνης αλλά και πολυαγαπημένες μελωδίες της Παλιάς Αθήνας, συνθέτοντας ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, γεμάτο δυναμισμό και ευαισθησία με τίτλο «Για μας κελαηδούν τα πουλιά».
Τους λυρικούς καλλιτέχνες συνοδεύει στο πιάνο ο Σπύρος Σουλαδάκης.
Την επιμέλεια της μουσικής βραδιάς καθώς και τα κείμενα υπογράφει η σοπράνο και μουσικός Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά σε θέματα Πολιτισμού.
Στον ίδιο χώρο, κατά τη διάρκεια των 10ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων και μέχρι τον Μάρτιο του2022,θα φιλοξενηθεί μία πρωτότυπη εικαστική έκθεση σχεδίων & εικονογραφήσεων του ζωγράφου και δωρητή Αλέκου Κοντόπουλου εμπνευσμένη από το 1821, η οποία ψηφιοποιήθηκε και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό με τίτλο «Ο Αλέκος Κοντόπουλος και το 1821».
Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τηλεφωνική κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 – 6395335.
Ώρα έναρξης: 20.30
Κήπος Βιβλιοθήκης – Μουσείου
Κοντόπουλου 13
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Latest from apostaktirio team
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
- Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
- Μάνια Βλαχογιάννη "Ο Έρωτας κι ο Χρόνος", το νέο της τραγούδι
- SWAN behind the scenes — Το Ακροβατικό υπερθέαμα της Κίνας που κατέκτησε το Μπολσόι έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- «Το Τελευταίο Debate ή Το Μενού της Επανάστασης»
- «Ξενοδοχείο ΣυνΑισθήσεων»
- GiGiFeS | καλοκαιρινά acoustic live
- «Καρυάτις Δ | Χίος» Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Τατάκη στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
- Καλαυρία Τέχνη - Ομαδική Εικαστική Έκθεση
- ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ | ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
- NAΪKA (US) live in Athens
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2026
- RUDU FEST AMORGOS 2026 – 27 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου
- "LOVE MOODS" - Κωνσταντίνος Σαμψών
- 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
- Η ταινία “Sinatra! Eternity” στις Κάννες
- Η ποιητική της ελευθερίας ή όσα δεν φυλακίζονται
- 8ες Χορευτικές Αμφικτυονίες | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
- Συναυλία Μνήμης με τους «Ωσεί Απόντες» και με τους «Giorgos & Eva Band»
- 4ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
