«Για μας κελαηδούν τα πουλιά»:Λυρική βραδιά με την υπογραφή της Μάνιας Βλαχογιάννη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου

«Για μας κελαηδούν τα πουλιά»: Λυρική βραδιά με την υπογραφή της Μάνιας Βλαχογιάννη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου
Μια ξεχωριστή λυρική βραδιά με διακεκριμένους καλλιτέχνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος 2021», η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, στις 20.30, στον ειδυλλιακό κήπο της Βιβλιοθήκης - Μουσείου.
Οι καταξιωμένοι λυρικοί ερμηνευτές Μίνα Πολυχρόνου (υψίφωνος), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Μάνια Βλαχογιάννη (σοπράνο crossover) και Βασίλης Ασημακόπουλος (βαθύφωνος) θα ερμηνεύσουν Άριες και Duetti από διάσημες ιταλικές όπερες, την Ελληνική και Βιεννέζικη Οπερέτα, τραγούδια από αριστουργήματα του Μουσικού Θεάτρου και της Μεγάλης Οθόνης αλλά και πολυαγαπημένες μελωδίες της Παλιάς Αθήνας, συνθέτοντας ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, γεμάτο δυναμισμό και ευαισθησία με τίτλο «Για μας κελαηδούν τα πουλιά».
Τους λυρικούς καλλιτέχνες συνοδεύει στο πιάνο ο Σπύρος Σουλαδάκης.
Την επιμέλεια της μουσικής βραδιάς καθώς και τα κείμενα υπογράφει η σοπράνο και μουσικός Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά σε θέματα Πολιτισμού.
Στον ίδιο χώρο, κατά τη διάρκεια των 10ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων και μέχρι τον Μάρτιο του2022,θα φιλοξενηθεί μία πρωτότυπη εικαστική έκθεση σχεδίων & εικονογραφήσεων του ζωγράφου και δωρητή Αλέκου Κοντόπουλου εμπνευσμένη από το 1821, η οποία ψηφιοποιήθηκε και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό με τίτλο «Ο Αλέκος Κοντόπουλος και το 1821».
Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τηλεφωνική κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 – 6395335.
Ώρα έναρξης: 20.30
Κήπος Βιβλιοθήκης – Μουσείου
Κοντόπουλου 13
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Latest from apostaktirio team
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)
- ''ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ'' - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22.3.2025 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης)
- Βίκυ Κυριακίδου "Μαγικό μου Φυλαχτό"
- Ο μονόλογος για την Παλαιστίνη «Πάντοτε ζήλευα τα αποδημητικά πουλιά» επιστρέφει στο H.ug
- ABSƎΝΤ: ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Το ψυχολογικό δράμα του Γιώργου Αγγελίδη
- Eva Sakellari - Need Him (MCD Remix)
- Φεστιβάλ Ανκόρ - Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο «Από Μηχανής» Θέατρο
- Μαρίκα Κλαμπατσέα- «Από του Φεγγαριού το Φως» | 4 & 5 Απριλίου στο Ιδιόμελο