Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 16:24

ΠΟΙΗΣΗ: "Η μοναξιά της σταγόνας" της Εμμανουέλας Διακοσάββα / Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο

Rate this item
(0 votes)
ΠΟΙΗΣΗ: "Η μοναξιά της σταγόνας" της Εμμανουέλας Διακοσάββα / Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο

«Η μοναξιά της σταγόνας» της Εμμανουέλας Διακοσάββα, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο.

''Η μοναξιά της σταγόνας''
Είδος: Ποίηση
Συγγραφέας: Εμμανουέλα Διακοσάββα
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Σελίδες: 76
ISBN: 978-618-5625-12-2
Μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος: 14 Χ 21
Έτος Έκδοσης: 2022
Τιμή: 9 ευρώ

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Η συλλογή ποιημάτων “Η μοναξιά της σταγόνας” περιέχει 52 ποιήματα σε ελεύθερο στίχο, τα οποία διαρθρώνονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Μέσα σε αυτές ο αναγνώστης ταξιδεύει στο παρελθόν, παρέα με σύμβολα, ιστορικά και μυθικά, τα οποία επανασυλλαμβάνει μέσα από μια σύγχρονη ματιά, που προσδιορίζεται από νέους προβληματισμούς και αναζητήσεις. Άλλοτε πάλι συμπαρασύρεται στη μαγεία της ποιητικής έκφρασης και ενίοτε συμμετέχει στις ανησυχίες που η συγγραφέας εκφράζει – με μια δόση διακριτικής ειρωνείας ή διαμαρτυρίας – σχετικά με σύγχρονες ‘‘πανδημίες’’, κοινωνικά προβλήματα και γεγονότα επίκαιρα. Η εσωτερική έκφραση που ποιητικού υποκειμένου, απόρροια ερεθισμάτων, όπως η ζωή, η φθορά, ο έρωτας, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, η αποδοχή του ‘‘άλλου’’, η μοναξιά, η αποξένωση και η έλλειψη επικοινωνίας που σύγχρονοι όροι έχουν δημιουργήσει, φιλοδοξεί με την απλότητα και την αμεσότητά της να συγκινήσει ακόμα και εκείνον τον αναγνώστη που δεν είναι εξοικειωμένος με την ποίηση, να ποτίσει την ψυχή του, σαν μια σταγόνα που ζητά επίμονα τη μέθεξη, την επαφή, την επικοινωνία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Εμμανουέλα Διακοσάββα γεννήθηκε στη Ρόδο. Το 1998 αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του ΕKΠΑ, όπου ακολούθησε την κατεύθυνση της Γλωσσολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως Δεύτερης / Ξένης Γλώσσας. Από το 2001 έως σήμερα υπηρετεί ως φιλόλογος στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Γλώσσας, Λογοτεχνίας, Διδακτικής των φιλολογικών μαθημάτων και διαχείρισης της πολυπολιτισμικότητας.

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε φιλολογικά, επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια αντίστοιχης θεματολογίας. Από τις εκδόσεις Αποστακτήριο κυκλοφόρησαν επίσης η μελέτη της με τίτλο «Λογοτεχνία και Ετερότητα» καθώς και η ποιητική συλλογή «Η Ίριδα των στοχασμών». Το ποίημα «Της ποιήσεως η αύρα» μεταφράστηκε στα Ιταλικά και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Il Convivio» της Διεθνούς Ακαδημίας Σικελίας. Είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός τέκνου.

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Read 8014 times Last modified on Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 16:05
Super User

Vitae suspendisse ad erat fames at neque, imperdiet curae platea ipsum nec, vehicula elementum curabitur massa lorem. Habitasse facilisis pharetra vitae senectus conubia etiam lacinia, curabitur odio feugiat ultrices pulvinar dictum accumsan.