Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 09:47

Βασίλης Μπαμπανιάρης - "Θολά Νερά"

Written by
352
Βασίλης Μπαμπανιάρης - "Θολά Νερά"

Βασίλης Μπαμπανιάρης

"Θολά Νερά"

Ο τραγουδοποιός Βασίλης Μπαμπανιάρης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο "Θολά Νερά" σε στίχους, μουσική και ενορχήστρωση δική του.

Μια μίξη παραδοσιακών και ροκ ηχοχρωμάτων, από τα ηπειρώτικα πολυφωνικά και την κρητική σούστα μέχρι την ιρλανδική μουσική, όπου ο ηλεκτρισμός της γκάιντας συνδυάζεται απόλυτα με τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας, σε ένα "Διονυσιακό" τραγούδι που σε κάνει να θες να το χορέψεις μέχρι τελικής πτώσεως.

Ακούστε το δυνατά!

Καλή ακρόαση!

Στίχοι - μουσική - ενορχήστρωση : Βασίλης Μπαμπανιάρης

Ηχοληψία - μίξη - mastering : Απόστολος Μόσιος

'Επαιξαν οι μουσικοί:

Βασίλης Μπαμπανιάρης : φωνητικά, ακουστική κιθάρα, λαούτο, νταούλι.

Αχιλλέας Στέλιος : ηλεκτρική κιθάρα

Πάνος "Rat" Χριστοφόρου : μπάσο

Στέλιος Πασχάλης : τύμπανα

Χρήστος Σκόνδρας : γκάιντα

Στίχοι :

Δως μου ελπίδα να παραμυθιάζομαι
και τη μοναξιά μου να ξεχνώ
με τις μοίρες λογαριάζομαι
και σε ποιο Θεό να προσευχηθώ
τα μέσα μου να βρω
 
Από την ημέρα που γεννήθηκα
σφίγγω τα λουριά
και η μοίρα μου με βάφτισε
σε θολά νερά
άδεια μου καρδιά
 
Δως μου ελπίδα να παραμυθιάζομαι
και τη μοναξιά μου να ξεχνώ
με τις μοίρες λογαριάζομαι
και σε ποιο Θεό να προσευχηθώ
τα μέσα μου να βρω
 
Κι όταν ήρθε η ώρα και μεγάλωσα
μου έμαθαν καλά
να μην ονειρεύομαι συχνά
μη ζητάω πολλά
μην κοιτάω ψηλά 

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

YouTube : https://youtu.be/skPvB6Sv2_k

Spotify : https://open.spotify.com/album/7MuzfliVyXd601NKOlJnpv

iTunes : https://music.apple.com/gr/album/thola-nera-single/1667097653

Spotify

Spotify

YouTube

YouTube

Βιογραφικό

O Βασίλης Μπαμπανιάρης κατάγεται από το Συκούριο Λαρίσης & μεγάλωσε στην Περαχώρα Κορινθίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός στην παιδική φιλαρμονική του τόπου του παίζοντας τρομπέτα, και συνέχισε με σπουδές κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας, jazz αρμονίας, ενορχήστρωσης και μαθήματα φωνητικής.

Με μουσικές επιρροές όπως ο Λοΐζος και ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και ο Ξυλούρης, αλλά και ξένες επιρροές όπως αυτές των Doors, Bruce Springsteen, Pink Floyd, μεγάλωσε με ερεθίσματα ετερόκλητα αλλά εξίσου σημαντικά, αφού η μουσική για εκείνον δεν είχε ποτέ όρια και πλαίσια, ταμπέλες και σύνορα.

Το δισκογραφικό του ξεκίνημα έγινε το 2011 και έχει στο ενεργητικό του 3 ολοκληρωμένα άλμπουμ , 9 cd singles και εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις μέχρι τώρα.

Το 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μονόγραμμα» απ'όπου ξεχώρισε ραδιοφωνικά το ομώνυμνο τραγούδι και έγινε γνωστό πανελλαδικά, κατακτώντας μία θέση στο επίσημο chart της ένωσης Δισκογραφικών Εταιριών.

Τo 2012 ακολούθησε το cd single με τίτλο «Πώς να κρατηθώ μακριά σου», το οποίο μεταδόθηκε ως μουσική πρόταση από τους 53 μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, δίνοντας στο δημιουργό μία ακόμα σημαντική θέση στην καρδιά των ακροατών.

Το 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο album του τραγουδοποιού με τίτλο «Δεν ανήκω εδώ» και στη συνέχεια του ίδιου χρόνου, το cd single «Eίναι ψέμα πως είμαι εντάξει», στα οποία πέρα από τους στίχους και τη μουσική επιμελήθηκε για πρώτη φορά ο ίδιος την ενορχήστρωση και την παραγωγή, αποδεικνύοντας ακόμα πιο πολύ την καλλιτεχνική του υπόσταση.

Μια μικρή δισκογραφική παύση έδωσε χώρο στον τραγουδοποιό και μουσικό για τη δημιουργία της μπάντας του SEPIA, με την οποία έχει πραγματοποιήσει έκτοτε πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις και συνεχίζει να εμφανίζεται με μεγάλη επιτυχία τόσο σε μεγάλες και καταξιωμένες μουσικές σκηνές στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και σε μικρότερους χώρους - αγαπημένα στέκια Αθήνας και επαρχίας .

Το 2017 κυκλοφόρησε το cd single με τίτλο «Ο Μαχητής σου» ένα τρυφερό τραγούδι το οποίο παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τον καλλιτέχνη για τη ΜΚΟ «Ηλιτόμηνο» για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών.

Το Μάιο του 2019 μαζί με την μπάντα του Sepia έλαβαν τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 300 συγκροτήματα και καλλιτέχνες στο διαγωνισμό του ραδιοφωνικού σταθμού ΜΕΝΤΑ FM κερδίζοντας  ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την PANIK RECORDS για το τραγούδι «Αγάπη» και «Ο Κήπος της Γεσθημανής» με τα οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Τον Σεπτέμβρη του 2020 κυκλοφόρησε το τρίτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Η Γέφυρα».

Το τραγούδι "Θολά νερά" είναι το νέο του cd single και κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Read 352 times

Latest from apostaktirio team