Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 12:42

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ 30 ΑΙΩΝΕΣ – ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Written by
27
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ 30 ΑΙΩΝΕΣ – ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

ΚΥΠΡΟΣ 30 ΑΙΩΝΕΣ – ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Συναυλία

Μουσική:  ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΩΜΑΣ

Ποίηση:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΟΥΣΗΣ

2 Οκτωβρίου 2024

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Ώρα: 8.30 μ.μ. 

Το έργο αποτελείται από τα εξής μέρη:

Κύπρος από τα βάθη των αιώνων

Περίοδος Αγγλοκρατίας

Δράμα εισβολής και κατοχής, 1974

Ελπίδα απελευθέρωσης

Πρόκειται για μια συναυλία, ουσιαστικά για ένα σύγχρονο ορατόριο, όπως το ονόμασαν οι ειδικοί, με τη συμμετοχή 10μελούς ορχήστρας από έξι σολίστ, πολυμελή χορωδία με αφηγητή στο οποίο θα ακουστούν, σε πρώτη εκτέλεση, 26 μελοποιημένα ποιήματα παρμένα από τις ποιητικές συλλογές του Γιώργου Πετούση, τα οποία ανάγλυφα μιλούν για την πολυώδυνη διαχρονική ιστορία του νησιού μας από τα βάθη των χρόνων μέχρι και τη σύγχρονή μας τραγωδία που έγινε στις μέρες μας.

Την επιλογή και τη μελοποίηση την έχει κάνει ο ελλαδίτης μουσικοσυνθέτης Νικόλας Θωμάς και την ενορχήστρωση ο ενορχηστρωτής Δημήτρης Παπαγγελίδης ο οποίος, ως μέλος της ορχήστρας, θα έχει και την επιμέλειά της.

Στη συναυλία - ορατόριο, θα συμμετάσχουν από Ελλάδα και Κύπρο οι γνωστοί σολίστ: Η Ηρώ Σαία, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο Βασίλης Γισδάκης, η Κατερίνα Παράσχου, ο ίδιος ο συνθέτης και ο τενόρος Μάριος Αντρέου. Θα συμμετάσχουν επίσης οι χορωδίες Ρωμανός ο Μελωδός και Ανατολή της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως θα μελετήσετε και από τα συνημμένα μελοποιημένα ποιήματα, είναι ένα έργο που θα ακουστεί για πρώτη φορά και πολλά από τα ποιήματα έχουν εξαιρετικά καλές κριτικές από διάσημους κριτές λογοτεχνίας.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€15

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.ticketmaster.cy

Καταστήματα ACS Courier

 

Read 27 times

Latest from apostaktirio team