Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 08:38

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ REBE(L) TANGO ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ MAJOR SEVEN

Written by
27
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ REBE(L) TANGO ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ MAJOR SEVEN

REBE(L)TANGO Quartet

Tango-ρεμπέτικο: Δρόμοι Παράλληλοι

ΜΑJOR SEVEN

Μετά τις 2 sold out εμφανίσεις τους, η ομάδα του Rebe(L)Tango επιστρέφει στη μουσική σκηνή του Major Seven, αυτή τη φορά στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι».

Στην ιστορία του «σύγχρονου λαϊκού́ τραγουδιού́» (όπως ονομάζει ο Μάνος Χατζιδάκις το ρεμπέτικο) παρατηρούνται κοινές και παράλληλες εξελίξεις με τις αντίστοιχες ξένές αστικές λαϊκές μουσικές όπως το tango. Ακόμα και η θεματολογία τους είναι παρεμφερής: μιλάνε για πόνο, για φυλακή́, για παρανομία, για χασίσι, για οικονομική́ και ψυχική́ εξαθλίωση, για πικραμένους έρωτες, για θέματα δηλ. της λαϊκής καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της συναυλίας, το Τango και Ρεμπέτικο παρουσιάζονται μέσα από πρωτότυπες ενορχηστρώσεις πρωτίστως σαν περιθωριακές μουσικές που κατά καιρούς ήταν στην παρανομία η λογοκρίθηκαν, μουσικές που  εξέφρασαν το λαϊκό γίγνεσθαι μιας δύσκολης καθημερινότητας  των μεταναστών και προσφύγων  στα λιμάνια του Πειραιά και του Μπουένος Αϊρες στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Η συναυλία  αναπτύσσεται μέσα από 8 διαφορετικές θεματικές που  ξετυλίγουν το νήμα των παράλληλων δρόμων του Tango και Ρεμπέτικου : To άστυ,  καθημερινή επιβίωση, άνδρας, γυναίκα, έρωτας, πάθος, ουτοπία,  θάνατος, ελευθερία.

Αγγελική Κοντοπούλου: Φωνή

Αναστασία Γεωργάκη: Ακορντεόν

Tηλέμαχος Μούσας: Kιθάρα, Πριόνι, Θέρεμιν

Χρυσόστομος Μπουκάλης: Κοντραμπάσσο

Special guest:

Ειρήνη Δασκαλάκη: Φωνή, αφήγηση

Ημερομηνία: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Χώρος: Major Seven (Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο, Πλησίον Σταθμού Μετρό) 

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισόδου: 12€

Τηλ. Κρατήσεων: 6932428585

Διοργάνωση: Ρετιρέ Productions

Επικοινωνία: DEEP MUSIC by SPICY

(Σκιάθου 147, 11255, Αθήνα, 210 6820240)

Read 27 times

Latest from apostaktirio team