Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 09:44

Ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΠΟΚ

Written by
654
Ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΠΟΚ

Ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΠΟΚ που προέκυψε από τις εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου στις οποίες ψήφισαν 103 άμεσα και έμμεσα μέλη του συλλόγου. 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
  • Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ BLOG: ΔΕΚΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
  • Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
  • ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΒΟΥΛΑ ΜΠΑΡΔΗ
  • ΤΑΜΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΟΥ
  • ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΛΙΓΔΑΣ ΣΑΒΒΑΣ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΝΙΚΗ ΣΚΟΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑΤΑΣΣΑ ΘΑΝΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

  • ΤΑΚΗΣ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 
  • ΠΑΝΙΚΚΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ:

Αγαπητά μέλη και φίλοι αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου που επικοινωνούμε μαζί σας μέσω του blog/site epok.gr του Ομίλου μας.

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε άμεσα σε σώμα, καθώς το έργο του Ομίλου όπως ξέρετε πολύ καλά δεν σταματά. Η ενότητα και η θέληση να προσφέρουμε για τους Κοινωνικούς Πολιτιστικούς και ακόμη άλλους ευγενείς φορείς του Ομίλου , είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν όχι μόνο τα παλιά αλλά και τα νέα μέλη του Διοικητικοί Συμβουλίου. 

Αυτές είναι οι αρχές που αντιπροσωπεύουν και τα μέλη όλων των επιτροπών μας και αξίζει για ακόμη μια φορά να τονίσουμε την υπερπολύτιμη βοηθειά τους και τον προσωπικό χρόνο που διαθέτουν!! Παράλληλα μπροστά μας έχουμε ακόμα μια πρόσκληση. Το φορτίο που κουβαλάμε από το ένδοξο παρελθόν του Ομίλου και την κληρονομιά του Ελληνισμού είναι βαρύ. Με τις προσπάθειες όλων μας ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το παρόν του Ομίλου διασφαλίζεται καθημερινά από τις προσπάθειες όλων μας. Πρέπει να προετοιμαστούμε και για όσα έρχονται . Η επόμενη μέρα και το αύριο δεν είναι τόσο μακριά και για αυτόν πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτή την άτραπο δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε δίπλα μας τα αδελφοποιημένα Σωματεία, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, την Κυπριακή Πρεσβεία, τα Κυπριακά Σωματεία, τη Σχολή Μάνεση, τη Μητρόπολη Κυρηνείας, τους Δημάρχους των Κατεχομένων Πόλεων, και έχουμε κοντά μας όλους τους εκπροσώπους μας σε όλη την επικράτεια αλλά και στην Κύπρο. Και φυσικά όλους εσάς που αποτελείτε δύναμή μας.

Έχουμε το πιο δυνατό συμβούλιο φέτος. Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε τις εμπειρίες μας σε αυτούς που θα ακολουθήσουμε και να τους αφουγκραστούμε ακόμα περισσότερο ώστε κάθε φορά να διαβαίνουν, την πάντα ανοικτή πόρτα του Ομίλου να νιώθουν ότι κι εμείς: πως είναι σπίτι τους, στο σπίτι μας.

O ΕΠΟΚ είναι  επίσης σε θέση να ανακοινώσει τις ομάδες εργασίας που θα ενδυναμώσουν και θα στηρίξουν το έργο του συλλόγου, που έχουν ως ακολούθως :

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ταμίας:  Βασίλης Μόσχου

Αναπληρωτής Ταμίας:  Λίγδας Σάββας

Συμμετέχουν :   Ηρακλής Ζαχαριάδης

                            Γιάννης Παναγάκος 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

 Γενικός Γραμματέας:   Μπάρδη Βούλα

 Ειδικός Γραμματέας:    Νατάσσα Θάνου

 Συμμετέχουν : Νίκη Σκουτέρη και Δεκούλου Σταυρούλα

Το έργο της γραμματείας είναι πολύπλευρο.  Με την παρουσία της κυρίας  Δεκούλου μεριμνούν για την ενημέρωση του blog του Ομίλου μας και διατηρούν ζωηρό το ενδιαφέρον των μελών μας, βοηθώντας συγχρόνως στη διάδοση των στόχων και των επιτευγμάτων μας μέσω της σελίδας του Ομίλου στο Facebook.  

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ-ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΕΙΣ

ΕΦΟΡΟΙ :          ΣΚΟΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ -ΝΑΤΑΣΣΑ ΘΑΝΟΥ

ΣΥΝΕΦΟΡΟΙ:    ΛΙΓΔΑΣ ΣΑΒΒΑΣ- ΜΠΑΡΔΗ ΒΟΥΛΑ -ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ   

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΘΑΝΟΥ  ΝΑΤΑΣΣΑ-ΣΚΟΥΤΕΡΗ ΘΑΝΟΥ

Αξιολογώντας σήμερα την θέση μας στην Επικοινωνία και στις Δημόσιες  σχέσεις σημειώνουμε  ότι ο Όμιλός μας ύστερα από πολλά χρόνια και πολλές  προσπάθειες αξιώνει μια καλύτερη θέση αναγνώρισης στα δρώμενα της  ελληνικής πολιτείας. Φυσικά εξαρτάται και από το επίπεδο των εκδηλώσεων μας που προσδίδει την ποιότητα της πολιτιστικής μας δράσης  όχι  μόνο με εσωστρέφεια άλλα και με εξωστρεφή δυναμισμό .

Βεβαίως  εκδηλώσεις  που καταμαρτυρούν  του λόγου το αληθές κατά σειρά προτεραιότητας  είναι  οι Πανεπιστημιακές  εκδηλώσεις με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου τις οποίες από φέτος θα ζητήσουμε να παρακολουθούν και τα μέλη μας στην Επικράτεια,  αλλά και στο εξωτερικό. Οι καθηγητές θα είναι πνευματικοί άνθρωποι Πανεπιστημίων, αλλά και άλλων ευαγών  ιδρυμάτων. 

Φυσικά οι ψυχαγωγικές μας σχέσεις έχουν την δική τους σφραγίδα με τα διάφορα μεζεδάκια όπου φτιάχνουν οι κυρίες του συλλόγου μας .

Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την επιτροπή και τις κυρίες που θα τις περιβάλλουν,  η οποία θα συνεπικουρείται από την Γραμματεία του ΕΠΟΚ και φυσικά θα είναι κοντά σε όλες τις κυρίες η Α αντιπρόεδρος κυρία Δεκούλου Σταυρούλα και ο Β αντιπρόεδρος κύριος Γιάννης Παναγάκος.   

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η εφημερίδα θα συνεχίσει με υπεύθυνο τον πρόεδρο Ηρακλή Ζαχαριάδη και συνυπεύθυνη την αντιπρόεδρο κυρία Δεκούλου Σταυρούλα. Η  εφημερίδα θα εκδίδεται ανά τρίμηνο και θα στέλνεται στα mails σας. Φυσικά είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε διαφημίσεις για να πέσει το κόστος και θα είναι μια ευτυχής συγκυρία επειδή ήδη ξεπεράσαμε τα 1000 άτομα. Όσοι θέλουν  να διαφημίσουν  τις σελίδες τους στην εφημερίδα και είναι μέλη μας με ένα μικρό κόστος θα μπορούν να τις διαφημίζουν

Επίσης θα προσπαθήσουμε μέσα από τον δικό μας σύλλογο να δημιουργήσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους  δικούς μας να παρουσιάζουν τα  βιβλία τους και ο σύλλογος  να καρπούται ένα μικρό ενοίκιο για τη χρήση της αίθουσας  της τάξεως των 50 ευρώ και φυσικά θα έχουν τη δυνατότητα με ένα μικρό  κόστος να αγοράζουν αναψυκτικά ή  καφέ και να προσθέτοντας το αντίτιμό τους  στο κουτί ενίσχυσης του συλλόγου μας. Το  ίδιο θα πραγματοποιείται και στις εκδηλώσεις μας.  

ΚΥΛΙΚΕΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΟΚ

ΕΦΟΡΟΣ: ΛΙΓΔΑΣ ΣΑΒΒΑΣ -ΜΠΑΡΔΗ ΒΟΥΛΑ.

ΣΥΝΕΦΟΡΟΣ :  ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ (ή ο κύριος Τάκης Καραγιάννης) Θα είναι υπεύθυνοι να βρίσκουν αναψυκτικά, καφέδες , να ετοιμάζουν τις καρέκλες  αναλόγως του κόσμου, να είναι καθαρός ο χώρος και να ετοιμάζουν  τα μικρόφωνα και όλα τα συναφή σε περίπτωση εκδηλώσεων.

Επίσης για μια ώρα την εβδομάδα θα μπορεί όποιος θέλει να επισκέπτεται τα γραφεία ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΟΡΟ ΚΥΡΙΟ ΛΙΓΔΑ.  

ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 

Φέτος η νομική υπηρεσία μας θα αποτελείται από δυο δικηγόρους,  οι οποίοι  είναι μέλη του ΕΠΟΚ και θα παρέχουν  δωρεάν νομικές υπηρεσίες  προς  τον σύλλογό  μας. Τα δικηγορικά  γραφεία του κυρίου Σπύρου Ζούμπου  και Κώστα Κωνσταντίνου. 

Ο  ΕΠΟΚ ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ                              

Οι δωρητές ή ευεργέτες  θα προτείνονται  από όλα τα μέλη γραπτώς στον πρόεδρό και ο πρόεδρος θα το φέρνει στο ΔΣ. 

Όπως γνωρίζετε κάθε ένα ή δυο χρόνια τιμούμε άτομα από τον ελληνικό ή  κυπριακό χώρο που με την εργασία τους και την αγάπη τους για τον ελληνισμό προσφέρουν στο σύνολο και  τιμούνται με δίπλωμα και το μεγάλο μετάλλιο του ΕΠΟΚ. 

Συνοψίζοντας την παρούσα ανακοίνωση, θα ήθελα να ευχαριστήσω  όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου οι οποίοι όπως υποσχεθήκαν θα κάνουν τα αδύνατα  δυνατά ώστε  ο ΕΠΟΚ να μεγαλώσει και να ανέβει  πιο ψηλά καθώς και όλους όσους θα με περιβάλλετε για να προχωρήσουμε μαζί. 

Είσαστε όλοι  υπεύθυνοι στην κατηγορία  ζητήσατε και καλείστε να φέρετε προτάσεις για το πώς θα εργαστείτε και  πώς θα προχωρήσει η ομάδα σας. Καλείστε να  βρείτε γνωστές ή  γνωστούς που θα  έλθουν ως εθελοντές στην ομάδα σας. 

Άρα έχετε μέλη του ΕΠΟΚ  που μπορείτε να τα πείσετε να έλθουν να βοηθήσουν  την ομάδα σας. Ήδη υπάρχουν άτομα που θα έλθουν αν εμείς τους πείσουμε ότι θα είναι για το καλό όλων μας. Πιστεύω ότι  αν δουλέψουμε για λίγο μαζί θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε και μέσα από τους διαγωνισμούς να βρούμε μέλη. Να  σκεφτούμε πώς θα τους φέρουμε κοντά μας. ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ

ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΡΓΟ  ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥ ΕΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΦΟΡΟΥΣ. 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

25 ΧΡΟΝΙΑ

Αφουγκραζόμαστε το παρελθόν,

Δρούμε στο παρόν,

Σχεδιάζουμε το μέλλον.

 

Read 654 times

Latest from Super User