Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 13:30

Αφηγήσεις για τον έρωτα, το όνειρο και την απόρριψη από τον βραβευμένο συγγραφέα Α. Γεωργίου

Written by
452
Αφηγήσεις για τον έρωτα, το όνειρο και την απόρριψη από τον βραβευμένο συγγραφέα Α. Γεωργίου

Ελέφαντας Δωματίου

του Αναστάσιου Γεωργίου 

Ο συγγραφέας μας Αναστάσιος Γεωργίου, βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείου Λογοτεχνίας Κύπρου (για εκδόσεις κυκλοφορίας 2019) επιστρέφει με ένα βιβλίο αυτογνωσίας που ταξιδεύει νου και ψυχή. Η έκδοση περιλαμβάνει μικρές αφηγήσεις για τον έρωτα, το όνειρο και την απόρριψη, γραμμένες με το ιδιαίτερο ύφος του βραβευμένου συγγραφέα. 

Το βιβλίο 

Τι πάει να πει "υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο και δεν μπορώ να τον δω"; 

Ο ελέφαντας αποτελεί ένα τεράστιο θηλαστικό της οικογένειας των Ελεφαντιδών και της τάξεως των Προβοσκιδοειδών. Γλυκός και ευμεγέθης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητoς, εκτός κι αν ο άνθρωπος επιλέξει να μην τον δει. Ο άνθρωπος είναι σωζόμενο υποείδος του Homo sapiens, του σοφού ανθρώπου, που όμως δεν έμοιασε καθόλου στον πρόγονό του. Με τη σοφία του θα μπορούσε να δει τα πάντα, ακόμα και έναν ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο. Επέλεξε όμως να περιπλέξει τη ζωή του αφή- νoντας τις φοβίες, την ανασφάλεια και άλλα πολλά να τον τυφλώσουν. Τούτη η συλλογή των αφηγηματικών ποιημάτων προσπαθεί να ξεδιαλύνει την παράξενη σχέση* που έχουν αναπτύξει τα δύο πλάσματα. 

*Αυτή η σχέση νοηματοδότησε τη φράση "Δεν θέλουν να μιλήσουν για τον ελέφαντα που υπάρχει στο δωμάτιο". 

Ο συγγραφέας 

Ο Αναστάσιος Γεωργίου γεννήθηκε στην επαρχία Πάφου, στις 18 Μαΐου 1994. Εξασφάλισε θέση στο τμήμα νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Jean Moulin Lyon III της Γαλλίας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, με ειδίκευση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Από το 2019 παρακολουθεί ένα δεύτερο πτυχίο φιλολογίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Γιατί να ονειρευτώ;» με το οποίο έλαβε μέρος στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου και ήταν στα επιλεγμένα της βραχείας λίστας, καθώς και στον διαγωνισμό βραβείου Public, όπου και κατάφερε να κερδίσει μία θέση ανάμεσα στις δέκα επιλογές του κοινού. Συμμετείχε στον διαγωνισμό λογοτεχνίας του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου με το δεύτερο βιβλίο του «Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο», όπου και βραβεύτηκε το 2015. Το τρίτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο «Αναζητώντας την έμπνευση» και κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Κύπρου στην κατηγορία Λογοτεχνία για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Ελέφαντας Δωματίου

Συγγραφέας: Αναστάσιος Γεωργίου

Εκδόσεις: Πηγή

Τιμή Λιανικής: 10.00€

Σελίδες: 76

 

 

 

 

Read 452 times

Latest from Super User