Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 14:18

Κυκλοφόρησε το Επετειακό Ανθολόγιο του 1821 από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο

Written by
848
Κυκλοφόρησε το Επετειακό Ανθολόγιο του 1821 από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο

Κυκλοφόρησε το Επετειακό Ανθολόγιο του 1821 από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το Επετειακό Ανθολόγιο του 1821 με τίτλο ‘’Οι Λογοτέχνες τιμούν την Επανάσταση του 1821’’ και ήδη έχει εισπράξει τα εγκωμιαστικά σχόλια των αναγνωστών.

Συμμετέχουν οι Λογοτέχνες:

Νένα Μπούρα, Γιάννης Γερογιάννης, Νικόλαος Χλιάρας, Δέσποινα Κωνσταντίνου -Τσιουλτσιάν, Δημήτρης Μπαλτάς, Πάνος Κούρβας, Καλλιόπη Σπιτά – Μπαλαμώτη, Σταματία Μωραΐτη, Στεφανία Μαυρογιάννη, Παναγιώτης Κουμπούρας, Νικόλαος Καρατάσος, Γιώργος Σκούρτης, Ελένη Παπαθανασοπούλου, Aθανάσιος Σταθόπουλος, Αθανασία Παπασαράντου, Ιωάννα Παπαντωνίου, Ευανθία Αγγελοπούλου, Ηρακλής Παπαδόπουλος,  Σταυρούλα Ποζαπαλίδου, Αθανάσιος Σταματελόπουλος, Αριστοτέλης  Παπανικολάου, Δημήτριος Β. Αλαμπάνος, Μαρία Μαρτίδου – Θεοφάνους, Κυριακή Δράκου, Νικόλαος Σίσκος, Έφη Αξαρλή, Μιλτιάδης Ντόβας, Ουρανία Μαρία Παπαθανασίου, Ευτυχία Καπαρδέλη, Χαρά Κρέτα, Ολυμπία Κανιώτη, Δανάη Τσιλιβή, Αθανασία Καραγιάννη, Στέλλα Κανάκη, Αφροδίτη Νικολάου, Σταυρούλα Δημητριάδη, Βαρβάρα Βερβερίδου, Πηνελόπη Τόντου, Ιωάννης Λαζαρίδης, Φωτεινή Καϊοπούλου, Μιχάλης Άγγος, Χρήστος Νταμπακάκης, Αλεξάνδρα Βελισσάρη, Ελισάβετ Παρασκευοπούλου, Γεωργία Κατσαρού, Μαρία Μπαχτσετζή, Χριστίνα Καρπάζη, Ελένη Χατζημιχαήλ, Ελένη Χατζητάκη, Γιώργος – Γεράσιμος Μαντζιώκας, Γιούλη Αποκατανίδου, Άννα Μπαλτατζή, Σωτηρία Σαββοπούλου, Ευαγγέλια Λιάπη, Κυριακή Φλώρου, Βασιλική Σγούρου – Παρασκευουλάκου, Ελένη Κάτσου.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Κατερίνα Στριάκα

Περιγραφή

Ανθολόγιο Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας “Αριστοτέλης” και Εκδόσεων Αποστακτήριο

Η Λογοτεχνία ανέκαθεν έριχνε φως στην Ιστορία και μετουσίωνε τις ανθρώπινες θυσίες, τις συμφορές και τα κατορθώματα, σε μεγάλα έργα με διαφορετική προσέγγιση και αισθητική. Έτσι και τώρα, σε αυτή τη σπουδαία επέτειο για τη χώρα μας, των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι απανταχού Έλληνες λογοτέχνες έκαναν το καθήκον τους. Διατράνωσαν το μεγάλο χρέος τους απέναντι στους ήρωες προγόνους τους, που με το αίμα τους έγραψαν τις χρυσές σελίδες της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Έργα γεμάτα συναισθήματα, δυνατές εικόνες και γλαφυρές περιγραφές που αντικατοπτρίζουν πότε με ρεαλισμό και πότε με φαντασία, τις προσπάθειες και τις αγωνίες ενός ολόκληρου Έθνους να ζει ελεύθερα, να ζει ειρηνικά, να ζει χωρίς τον ζυγό του κατακτητή.

Ο σκοπός ωστόσο αυτής της προσπάθειας δεν ήταν μόνο να “αναπαρασταθεί” λογοτεχνικά μια εποχή που “επιβίωσε” μέσα από γραπτά τεκμήρια και μαρτυρίες. Βασική επιδίωξη ήταν να ξεδιπλώσει ο κάθε συγγραφέας τις δικές του μνήμες και οπτικές γωνίες. Να περιγράψει  το πώς βίωσε ως “σύγχρονος” Έλληνας τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου, τι άφησαν στην ψυχή του, με ποιες εμπειρίες τις ταύτισε,  πώς σημάδεψαν τις παιδικές του αναμνήσεις. Εγκωμιάζοντας τα θετικά, όπου αυτό χρειαζόταν, αλλά και κατακρίνοντας τα κακώς κείμενα.

Αυτή η Ανθολογία ποίησης και διηγήματος είναι το απάνθισμα των έργων που συμμετείχαν στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που προκήρυξαν ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» και οι Εκδόσεις Αποστακτήριο. Απάνθισμα και κατάθεση ψυχής ταυτόχρονα από ανθρώπους που αγαπούν τη γραφή, αλλά το σημαντικότερο, που αγαπούν την πατρίδα τους. Ακολουθήστε τους καθώς βαδίζουν στο υπέρλαμπρο μονοπάτι των Αγωνιστών του 1821 και ζήστε μαζί τους τη μαγεία των λέξεων, όταν αυτές συντάσσονται για έναν κοινό σκοπό. Τη μνήμη…

Μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ:

https://www.apostaktirio-books.gr/product/οι-λογοτέχνες-τιμούν-την-επανάσταση-τ/

Ενώ για τους συμμετέχοντες στο Επετειακό Ανθολόγιο ισχύουν τα εξής:

Για τους συμμετέχοντες που θα θελήσουν να παραγγείλουν το Επετειακό Ανθολόγιο ηλεκτρονικά από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο, η αποστολή του θα γίνει με COURIER και με ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ (εντός Ελλάδας). Κόστος 12 ευρώ.

* Όλα τα παραπάνω ισχύουν για αποστολές εντός Ελλάδας. Για την παραγγελία σας, στέλνετε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 ** Οι αποστολές στην Κύπρο θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης στέλνοντας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ενδεικτικά τα έξοδα αποστολής για ένα βιβλίο για την Κύπρο στοιχίζει 5 ευρώ.

Τρόποι πληρωμής:

Α. Με κατάθεση στον λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK

ΙΒΑΝ: GR6602601760000950201071992

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΕΛΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

*Διευκρίνηση: Σε περίπτωση που το ποσό κατατεθεί από άλλη τράπεζα τα έξοδα τραπέζης επιβαρύνουν τον πελάτη.

Για την ταχύτερη εκτέλεση της παραγγελίας σας, θα σας παρακαλούσαμε να μας στείλετε με email το καταθετήριο (απόδειξη) της τράπεζας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Β. Με πιστωτική / χρεωστική κάρτα

Μέσω της υπηρεσίας Eurobank Payment Link

Γ. Με αντικαταβολή

Το κόστος της αντικαταβολής είναι 2 € για Ελλάδα (παραγγελία στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

*Όλα τα παραπάνω ισχύουν για αποστολές εντός Ελλάδας. Οι αποστολές στην Κύπρο θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης στέλνοντας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  . Ενδεικτικά τα έξοδα αποστολής για ένα βιβλίο για την Κύπρο στοιχίζει 5 ευρώ.

 

Read 848 times

Latest from apostaktirio team