Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 09:04

«Θα Σου Δείξω τον Φόβο» - Ματίνα Ευαγγέλου

Written by
346
«Θα Σου Δείξω τον Φόβο» - Ματίνα Ευαγγέλου

«Θα Σου Δείξω τον Φόβο»: Ένα δυνατό μυθιστόρημα με επίκεντρο τη γυναίκα

Στο πρώτο της μυθιστόρημα «Θα Σου Δείξω τον Φόβο», η Ματίνα Ευαγγέλου, μας καλεί να ακολουθήσουμε τις ηρωίδες της σ’ ένα ταξίδι εξέλιξης και αυτογνωσίας. Να τις γνωρίσουμε, να τις νιώσουμε, να δούμε το φως και τα σκοτάδια τους, και έπειτα ν’ αναρωτηθούμε οι ίδιοι: Αν το τέλος ήταν αύριο, τι θα θέλαμε από τη ζωή ακόμη; Τι δεν έχουμε κάνει;  Ποια κομμάτια λείπουν από το παζλ μας;

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος: Θα Σου Δείξω τον Φόβο

Συγγραφέας: Ματίνα Ευαγγέλου

Εκδόσεις: Επίμετρο

Σελίδες: 236

ISBN: 978-618-84762-6-4

Λίγα λόγια…

… για την πλοκή

Η Ελβίρα, υπό τη διαφαινόμενη απειλή μιας νοητικής ασθένειας, ορίζει εκ νέου την ελευθερία της, προσπαθώντας ν’ απαλλαγεί από τα δεσμά του φόβου. Αγαπά, αλλά αποζητά να ερωτευτεί. Προστατεύει, αλλά επιλέγει να θυσιάσει. Έχει έναν «διάσημο» γάμο, έναν εξωσυζυγικό έρωτα, μια βραβευμένη καλλιτεχνική πορεία, και μια βαθιά τραυματική εμπειρία με την κόρη της. Η Λουκία και ο Δημήτρης, ένα νέο ζευγάρι, νιώθουν για την Ελβίρα φθόνο και έρωτα αντίστοιχα, ενώ η κόρη της αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με μια διακεκριμένη μαθηματικό, τη Ραζάν, την οποία είχε βοηθήσει στο παρελθόν η μητέρα της, ως προσφυγόπουλο που έφτασε στην Ελλάδα ασυνόδευτο. Οι ήρωες, οι διαδρομές των οποίων μπλέκουν, αποκαλύπτονται μέσα από ένα σπειροειδές νήμα αφήγησης, ένα πέρα-δώθε στον χρόνο. Τους μαθαίνουμε τμηματικά, ανεβάζουν την ένταση της φωνής τους και φωτίζουν την αλήθεια τους περισσότερο σε κάθε κεφάλαιο. Και ενώ προοδευτικά οι χαρακτήρες τους χτίζονται, η κεντρική ηρωίδα, η Ελβίρα, ακολουθεί αντίθετη πορεία, μοιάζει να αποδομείται. Όσο αποζητά να κάνει πράξη το ζητούμενο της ελευθερίας της, τόσο αναρωτιόμαστε, ποια είναι στην πραγματικότητα. Από τι είναι φτιαγμένη; Επιβεβαιώνοντας τα λόγια της Ραζάν: «Κάθε φορά, σε κάθε διαίρεση, φεύγει από πάνω σου ένα περιττό πολλαπλάσιο. Στο τέλος μένεις εσύ, ο πρώτος αριθμός. Ο αδιαίρετος, υπέροχος, σκληρός πυρήνας του εαυτού σου».

… για τη συγγραφέα

Η Ματίνα Ευαγγέλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Απόφοιτος Βαρβακείου και Νομικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε επίσης στην Οξφόρδη Ανθρωπολογία και Φιλοσοφία στην Λογοτεχνία. Έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος επί σειρά ετών. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.

Συγγραφικό σημείωμα

Η κατάρρευση των κλισέ είναι στην ατζέντα του σύγχρονου ανθρώπου. Τι έχει όμως εμπεδωθεί; Βουτάμε στον εσωτερικό κόσμο των (αντι)ηρωίδων, ξεδιπλώνουμε τις ιερές και τις ανίερες πτυχές της θηλυκότητας, τις αγκαλιάζουμε όλες. Το βιβλίο αυτό είναι κείμενο γεμάτο εικόνες και συμβολισμούς, ένα μαύρο φόντο, πάνω στο οποίο προβάλλονται έντονα όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννήθηκαν..

 

 

Ματίνα Ευαγγέλου

Read 346 times

Latest from apostaktirio team