Βίκυ Σγουρέλλη - Τη νύχτα που τα παπούτσια ζωντανεύουν

Βίκυ Σγουρέλλη - Τη νύχτα που τα παπούτσια ζωντανεύουν
Ζωγραφιές: Μαρία Καρατζά
Σελίδες: 44, σκληρόδετο εξώφυλλο
Τιμή: €18,50, ISBN: 978-618-84374-1-8
Εκδόσεις Books with Shoes
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Books with Shoes το παιδικό βιβλίο της Βίκυς Σγουρέλλη «Τη νύχτα που τα παπούτσια ζωντανεύουν». Στη χώρα της Φαντασιοπληξίας υπάρχει ένα μοναχικό, τριώροφο κατάστημα παπουτσιών. Το βράδυ συμβαίνει κάτι μαγικό… Τα παπούτσια ζωντανεύουν! Ο Λούκι είναι ένα παιδικό αθλητικό μποτάκι, που ξυπνώντας, ανακαλύπτει έντρομος, ότι ο αδελφός του δεν είναι δίπλα του! Σε τι περιπέτειες θα μπλεχτεί ο Λούκι για να ανακαλύψει τι απέγινε ο αδελφός του;
Οι ζωγραφιές, που δένουν αρμονικά με το κείμενο, είναι της ζωγράφου Μαρίας Καρατζά. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στη σελίδα www.bookswithshoes.gr και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Με κάθε αγορά από την ιστοσελίδα ένα υπέροχο δώρο!
Βιογραφικό
Η Βίκυ Σγουρέλλη γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Μεσογειακό Κολλέγιο και Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι. Είναι μόνιμος κάτοικος Χίου, την οποία αγαπά. Το 2005 ίδρυσε το γνωστό σήμερα ως L.O.V.E. English Language School, βασισμένο σε μια δική της παιδαγωγική προσέγγιση που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, τα οποία μαθαίνουν να δημιουργούν, να συνεργάζονται και πάνω από όλα να αγαπούν τη μάθηση, όποιο και να είναι το γνωστικό αντικείμενο. Το 2019 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Books with Shoes στη Χίο. Το πρώτο της βιβλίο «Μέμορι: Ο Κλειδοκράτορας της Μνήμης και το Αιώνιο Μυστικό του Δε Θυμάμαι», αποτελεί έναν εκπαιδευτικό θησαυρό. Ακολούθησαν τα βιβλία: «Τη νύχτα που τα παπούτσια ζωντανεύουν», «Είμαι τοξικό σκουλήκι;», «Η ευχή της Πικραλίδας», «Τα βασίλεια των Αγγλοχρόνων και ο Μπι», «Δεν είμαι πριγκίπισσα!» καθώς και η ποιητική συλλογή «Το τέρας μέσα μου». Στόχος της η διάδοση του πυρήνα της διδασκαλίας της μέσα από την αφήγηση καθώς πιστεύει ότι «Εάν θες να σε ακούσει ένα παιδί, πες του την αλήθεια μέσα από μια φανταστική ιστορία».
Latest from apostaktirio team
- «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)
- ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
- Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
- "Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
- Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
- Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
- 4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)
- Παρουσίαση της νέας νουβέλας της συγγραφέα Χάρι Παπαδοπούλου «Θύμησις» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2/5/2025)
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025