Κωμωδία Παρουσίαση ποιητικής συλλογής

Κωμωδία Παρουσίαση ποιητικής συλλογής
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή των Γιάννη Στίγκα και Νικόλα Ευαντινού Κωμωδία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
Οι ποιητές, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου τους από τις Εκδόσεις Άγρα (2021), συζητούν με τους συγγραφείς Νίκο Χρυσό και Θωμά Τσαλαπάτη και με τον φιλόλογο και μουσικό Γιάννη Μανιάτη.
Σημειώνει ο εκδότης: 99 και ένα ποιήματα. Ένα μεταμφιεσμένο λεξικό, ένα καλειδοσκόπιο για παιδιά που μεγάλωσαν ή τα αραδιασμένα εξαρτήματα μιας Χρονομηχανής; Ένα είναι σίγουρο. Εδώ προβάλλεται μια χειρονομία που κυριολεκτεί: Δηλώνει την ωμότητα της αγάπης. Έτσι εξηγείται και η δαντική μηχανική του βιβλίου. Πώς δηλαδή μαθαίνει κανείς να βαδίζει κατακόρυφα. Προς τα κάτω και προς τα πάνω. H Κωμωδία καλεί τον αναγνώστη να αναμετρηθεί μαζί της με την ευχή να συμφιλιωθεί με τον εαυτό της. Γιατί αν σε κάτι πιστεύει το εν λόγω βιβλίο είναι στη δύναμη του καθρέφτη. Οι συγγραφείς Γιάννης Στίγκας και Νικόλας Ευαντινός, με συν-θέσεις και αντιθέσεις, με καλοτροχισμένη ειρωνεία, με ψυχραιμία και χιούμορ, κυρίως, με μια βαθιά έγνοια για την ανθρώπινη μοίρα, αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τους αναγνώστες ως τον Παράδεισο. Ίσως και λίγο μακρύτερα.
Για όσους δεν μπορούν να παραβρεθούν, η εκδήλωση μεταδίδεται και με live streaming από την σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Για το βιβλίο μιλούν οι: Νίκος Χρυσός, Συγγραφέας, Θωμάς Τσαλαπάτης, Συγγραφέας, Γιάννης Μανιάτης, Φιλόλογος/Μουσικός και οι συγγραφείς Γιάννης Στίγκας και Νικόλας Ευαντινός
Ημερομηνία: Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, 19:30
Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Είσοδος: Ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση
Το Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης είναι COVID FREE (είσοδος μόνο επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης)
Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (2103680052) www.hau.gr
Latest from apostaktirio team
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (Καλαμάτα, 31.5.2025)
- «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)
- ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
- Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
- "Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
- Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
- Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
- 4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)
- Παρουσίαση της νέας νουβέλας της συγγραφέα Χάρι Παπαδοπούλου «Θύμησις» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2/5/2025)