Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 07:35

Η «σχεδία» της καρδιάς και της ελευθερίας

Written by
376
Η «σχεδία» της καρδιάς και της ελευθερίας

Η «σχεδία» της καρδιάς και της ελευθερίας 

Υφαίνουμε την ελευθερία, βιώνουμε την εγκυμοσύνη της καρδιάς, προφυλασσόμαστε από τη διαδικτυακή παραποίηση, μπαίνουμε στο μυαλό ενός διαβόλου, θέτουμε σε λειτουργία τους τροχούς της σωτηρίας, σβήνουμε τα κεράκια της ενσυναίσθησης.

«Η νοημοσύνη της παραποίησης»

Η τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα σχεδόν στον καθένα μας να παρουσιάζει στο διαδίκτυο, μέσω βίντεο, μία πλαστή ταυτότητα ανοίγει διάπλατα το δρόμο στο εκδικητικό πορνό και την έμφυλη βία.

«Η ύφανση της ελευθερίας»

Η κοινωνική επανένταξη των εγκλείστων όχι μόνο είναι εφικτή αλλά και προϋπόθεση για να θεωρείται μία πολιτεία ευνομούμενη, ενώ δεν πρέπει να περιορίζεται μονάχα στην κάλυψη των βασικών αναγκών.

«Η εγκυμοσύνη της καρδιάς»

Μία κοινωνική ανθρωπολόγος καταρρίπτει το στερεότυπο της ταύτισης της συγγένειας με την αιματοσυγγένεια, φέρνει στο προσκήνιο τη συνειδητότητα  που χαρακτηρίζει τη θετή μητρότητα, ενώ εξηγεί ποιες είναι οι διεργασίες που οδηγούν στην υιοθεσία αλλά και στην απώλεια της μητρικής ιδιότητας.

«Τα γενέθλια της ενσυναίσθησης»

Εννιά χρόνια από τότε που η «σχεδία» ανοίχτηκε στα πελάγη της αλληλεγγύης, άνθρωποι του περιοδικού αφηγούνται περιστατικά ειλικρινούς αγάπης και ακατάλυτης φιλίας.

Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Φεβρουαρίου (τεύχος #97), που θα βρίσκεται από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στους δρόμους της πόλης.

 

 

 

Read 376 times

Latest from apostaktirio team