Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 17:29

David Machado: Η διάρκεια ζωής της ευτυχίας

Written by
384
David Machado: Η διάρκεια ζωής της ευτυχίας

David Machado: Η διάρκεια ζωής της ευτυχίας

Ο Ντανιέλ είχε σχέδιο να κρατήσει ένα είδος ημερολογίου του μέλλοντος, γραμμένο σε ένα σημειωματάριο. Μερικές φορές επέστρεφε στις σελίδες του για να διορθώσει μικρά πράγματα, αλλά και πάλι, η ζωή φαινόταν αρκετά εύκολη - και η ευτυχία επίσης. Αλλά, ξαφνικά, όλα άλλαξαν προς το χειρότερο: η Πορτογαλία κατέρρευσε και ο Ντανιέλ έχασε τη δουλειά του. Δεν κατάφερνε ούτε να πληρώνει την υποθήκη για το σπίτι του πια. Η σύζυγός του, επίσης άνεργη, φεύγει με τα παιδιά τους, αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες. 

Οι δύο καλύτεροι φίλοι του απουσιάζουν: ο ένας, ο Χαβιέρ, είναι κλειδωμένος μέσα στο σπίτι του για δώδεκα χρόνια, παθιασμένος με τα στατιστικά στοιχεία και βαθιά θλιμμένος από το γεγονός ότι η ιστοσελίδα αμοιβαίας βοήθειας που δημιούργησαν έχει αποτύχει παταγωδώς· ο άλλος, ο Αλμοδόβαρ, συνελήφθη σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διορθώσει τη ζωή του. 

Όταν σκέφτεται τα παιδιά του και το παιδί του Αλμοδόβαρ, ο Ντανιέλ προσπαθεί να καταλάβει τι είδους ελπίδα έχει απομείνει για τις μελλοντικές γενιές. Και δεν θέλει να τα παρατήσει. Παρά το ναυάγιο που γίνεται η ζωή του, η θέλησή του να ξαναχτίσει τα πάντα φαίνεται ακλόνητη. Γιατί το παρόν δεν έχει νόημα, αν δεν περιμένουμε το μέλλον. 

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2015

Read 384 times

Latest from apostaktirio team