Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 14:12

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο "Καρτερία" του Αντώνη Ν. Δουκέλλη

Written by
460
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο "Καρτερία" του Αντώνη Ν. Δουκέλλη

Στο καφενείο του Μαραθόβουνου, ενός χωριού της Αμμοχώστου, ένας αιωνόβιος έφηβος αφηγείται με τον δικό του τρόπο την Ιστορία και τα δεινά της πατρίδας του: σκλαβιά, σκληρή βιοπάλη, Τούρκοι, Άγγλοι κατακτητές.

Το όνειρο των Ελληνοκυπρίων για Ένωση με την Ελλάδα βάφεται με αίμα χωρίς αποτέλεσμα. Όμως, το νησί γίνεται ανεξάρτητο κράτος.

Οι σύνοικοι, Έλληνες και Τούρκοι, σφάζονται μεταξύ τους καθώς έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς: Ένωση ή διχοτόμηση. Ο εθνικισμός και από τις δύο πλευρές θριαμβεύει.

Οι απλοί άνθρωποι τραβούν τον δρόμο τους, αγνοώντας εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές. Ένας δυνατός, ακατανίκητος, βουκολικός έρωτας αιχμαλωτίζει έναν Ελληνοκύπριο και μια Τουρκοκύπρια. Μαζί μέσα από τον θάνατο, ως τον θάνατο!

Το προαιώνιο ελάττωμα των Ελλήνων, η διχόνοια, είναι παρών και σε τούτη τη γωνιά της Γης. Τα μίση και τα πάθη ανοίγουν την κερκόπορτα για να εισβάλουν οι εχθροί.

Η πικρή επιστροφή σε ό,τι απόμεινε στο φτωχό Μαραθόβουνο.

Ο αγώνας των απογόνων για ένα φωτεινό μέλλον. 

Τεχνική επιμέλεια: Ernesto N. Baouman

Επιμέλεια κειμένων: Μαρία Φουσταλιεράκη

Γραφίστας: Νικολέττα Γεωργιάδου 

Ο Αντώνης Δουκέλλης γεννήθηκε στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου. Σπούδασε Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων. Ταξίδεψε με ποντοπόρα πλοία. Δούλεψε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, χτίζοντας αξιόλογη καριέρα. Εργάστηκε για την ανάπτυξη του  Ανθρώπινου Δυναμικού, κυρίως των πωλήσεων. Περιοχές δραστηριότητας: Ελλάδα, Ευρώπη. Εκπαίδευσε και ανάπτυξε εκατοντάδες ανθρώπων από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα των πωλήσεων και άλλων λειτουργιών. Συνέβαλε αποτελεσματικά στη δημιουργία Μοντέλων Ανάπτυξης των ανθρώπων: Training & Facilitation, Coaching & Mentoring, Leadership & Management.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε θέματα πωλήσεων και Coaching: «Dimension of Professional Selling»- Carew International, «Coaching»-Corporate Potential/ International Coach Federation (ICF) και στην πρακτική της εκπαίδευσης: «Training Practice»-Chartered Institute of Personnel and Development. Τέλειωσε επιτυχώς διετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του Harvard Business School Publishing (e-learning), που περιελάμβανε σειρά θεμάτων Leadership και Management. Υπηρέτησε για αρκετά χρόνια, τους δημοκρατικούς θεσμούς του συνδικαλισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ            

Λαογραφικά:

Η Σκάλα μας (Αγία Άννα). Χθες, σήμερα, αύριο, Αθήνα 2012.

Διηγήματα:

Με γέλιο και με Δάκρυ, Μυτιλήνη 2014.

Σταβέντο και σοφράνο, εκδ. Άπαρσις, Αθήνα 2017.

Μυθιστορήματα:

Αλμύρα, εκδ. Αιολίδα, Μυτιλήνη 2013.

Εξιλέωση, εκδ. Αιολίδα, Μυτιλήνη 2015.

Γέρνα: σκλάβοι των πειρατών, εκδ. Άπαρσις, Αθήνα 2018.

Διακαμός Ελπίδας, εκδ. Άπαρσις, Αθήνα 2020.

Ιστορικά:

Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες της Σκάλας Καλλονής Λέσβου, 1914,1922, εκδ. Άπαρσις, Αθήνα 2019.

Management, Leadership

Πώληση, Διαπραγμάτευση, Διαχείριση της Απόδοσης, Αθήνα 2016.

Επιμέλεια:

Αχιλλέας Χιωτέλλης: Ένας φλογερός λάτρης της Λέσβου, Αθήνα 2019.

Έρευνα:

Ο πλούτος του Κόλπου Καλλονής Λέσβου, εκδ. Άπαρσις Αθήνα 2021

Read 460 times

Latest from Super User