«Ο Αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή παρουσιάζεται στο Μουσείο Παραμυθιού Καβάλας (23/11, 11 π.μ.)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι Εκδόσεις Αποστακτήριο και η συγγραφέας Αντωνία Μπατσαλή σάς προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού της βιβλίου με τίτλο:
«Ο Αετός με τα πολύχρωμα φτερά»
το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 11το πρωί, στο Μουσείο Παραμυθιού Καβάλας.
Μια διαδραστική παρουσίαση με αφήγηση, μουσική, τραγούδι, θεατρικό σκετς και χορό σε συνδιοργάνωση με το Art attack Καβάλας.
Συμμετέχουν η θεατρική παιδική ομάδα του ΚΔΑΠ ΠΑΙΔΕΙΑ με υπεύθυνη τη συγγραφέα και ηθοποιό Ματίνα Δαραβάνη και η χορευτική παιδική ομάδα της χορογράφου Αυγερινής Σιδηροπούλου.
Στην παραστατική αφήγηση του παραμυθιού η συγγραφέας του βιβλίου.
Στην κιθάρα και στο τραγούδι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.
Λίγα λόγια για το βιβλίο…
Είναι ένας αετός διαφορετικός από τους άλλους. Έχει πολύχρωμα φτερά και όλοι θαυμάζουν την ομορφιά του. Μα έχει μάθει να πετάει μόνος του στα άφταστα ύψη, περήφανος και κυρίαρχος των ανέμων, χωρίς να επιθυμεί τις συναναστροφές με τα υπόλοιπα πουλιά του ουρανού. Ωστόσο, η αναπάντεχη γνωριμία του με ένα μικρό αγόρι θα γίνει η αφορμή να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές της πλάσης, που πάντα έβλεπε από απόσταση. Τις μυρωδιές, τους ήχους, τις ζωηρές λεπτομέρειες ενός υπέροχου κόσμου που έως τότε αγνοούσε. Θα δει όμως με τα μάτια του και τον όλεθρο του πολέμου αλλά και όσα προκαλεί στο φυσικό περιβάλλον και στις ζωές των ανθρώπων.
Για τον «αετό με τα πολύχρωμα φτερά» αυτό θα είναι όμως ένα πολύ σημαντικό ταξίδι, καθώς θα γνωρίσει για πρώτη φορά τη μαγεία του αγγίγματος, της αγκαλιάς, της επαφής, της συμπόρευσης. Τη χαρά να συμπαραστέκεσαι και να βοηθάς οποιονδήποτε έχει ανάγκη. Γιατί όπως λέει και η συγγραφέας: «… είναι ωραιότερο να πετάς με παρέα στα χαμηλά παρά μόνος στα ψηλά».
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…
Η Αντωνία Μπατσαλή γεννήθηκε στην Κριθιά Θεσσαλονίκης το 1973, από καλόκαρδους και χαρούμενους ανθρώπους.
Είναι πτυχιούχος βιβλιοθηκονόμος, αφηγήτρια και συγγραφέας παραμυθιών, ποιήτρια και πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός της εκπομπής «Ταξίδι στην Παραμυθωνία».
Η αγάπη της για τα παιδιά και τα παραμύθια την οδήγησαν στο όνειρο να γίνει παραμυθού! Από τότε ταξιδεύει στην Παραμυθωνία και συναντά τους μικρούς της φίλους σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς χώρους κι όπου αλλού της ζητηθεί.
Έχουν εκδοθεί δύο παραμύθια της, «Η Νεράιδα και ο Όφις», από τις εκδόσεις ΚΑΧΤΑ και η «Μαρμαρωμένη κόρη», από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκης και μια ποιητική συλλογή με τίτλο «Όταν γεννάει ο λογισμός», από τις εκδόσεις Άρωμα.
Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής πολιτιστικής ομάδας «Κάχτα», μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Αφηγητριών/-των Ιστορητριών/-τών Ελλάδας (Σ.ΕΠ.ΑΦ.Ι) και της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.).
Σελίδα του βιβλίου:
https://www.apostaktirio-books.gr/product/ο-αετός-με-τα-πολύχρωμα-φτερά/
Latest from apostaktirio team
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)
- ''ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ'' - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22.3.2025 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης)
- Βίκυ Κυριακίδου "Μαγικό μου Φυλαχτό"
- Ο μονόλογος για την Παλαιστίνη «Πάντοτε ζήλευα τα αποδημητικά πουλιά» επιστρέφει στο H.ug
- ABSƎΝΤ: ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Το ψυχολογικό δράμα του Γιώργου Αγγελίδη
- Eva Sakellari - Need Him (MCD Remix)
- Φεστιβάλ Ανκόρ - Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο «Από Μηχανής» Θέατρο
- Μαρίκα Κλαμπατσέα- «Από του Φεγγαριού το Φως» | 4 & 5 Απριλίου στο Ιδιόμελο
- ''ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ'' από την ΟΜΑΔΑ MARIPOSA
- ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ - ''ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ'' (17 + 18 Μαρτίου)
- «ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ» 2025 ΕΤΟΣ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ