Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 11:48

Η αγγλική «σχεδία»

Written by
30
Η αγγλική «σχεδία»

Η αγγλική «σχεδία»

Do you like mademoiselle the Shedia?

Βέβαια, ο Αντώνης Καλογιάννης, στο αγαπημένο τραγούδι μιας άλλης εποχής δεν μιλούσε για τη «σχεδία» μας. «Ντου γιου λάικ ματμαζέλ δε Γκρις» ήταν ο στίχος που έγραψε ιστορία σε ένα τραγούδι-ύμνο για το αυθεντικό ελληνικό «καμάκι».

Το τραγούδι έχει ανέβει στο Νο1 της λίστας του chart (μιας και πιάσαμε τα ξένα) της «σχεδίας»,  αυτές τις μέρες, με αφορμή την έκδοση της αγγλικής μας έκδοσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των ανθρώπων με το κόκκινο γιλέκο.

Πέρα από την ενδιαφέρουσα δημοσιογραφική ύλη, η αγγλική σχεδία είναι μια «πρώτης τάξεως ευκαιρία να μελετήσει αγγλικά το εγγόνι μου που προετοιμάζεται για το proficiency», όπως μας έλεγε, προχθές, η κυρία Ελένη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης, εβδομαδιαίας επίσκεψής της στο café μας, «σχεδία home».

Να που δεν είναι μόνο οι ξενόγλωσσοι επισκέπτες που μπορεί να ωφεληθούν, ξεφυλλίζοντας την αγγλική μας έκδοση, μα και οι γηγενείς φίλοι μας -μικροί και μεγάλοι. 

Οι άνθρωποι με το κόκκινο γιλέκο, λοιπόν, παραδίδουν και μαθήματα αγγλικών, μέσω ενός ξεχωριστού εντύπου. Ο ένθετος οδηγός, μάλιστα, υπεύθυνου τουρισμού (responsible tourism guide), όπου καταγράφονται δεκάδες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και του κόσμου της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθιστά ολόκληρη την έκδοση ακόμη πιο διδακτική και ενδιαφέρουσα.

Shediaaa!

Θα την προμηθευτείτε από τον διανομέα της γειτονιά σας, αλλά και από επιλεγμένους χώρους (μουσεία κλπ) σε όλη την πόλη.

Enjoy reading!

Read 30 times

Latest from Super User