Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 09:55

ΝΟΥΒΕΛΑ: π. Πολύκαρπος Κοτσασαρλόγλου, "Η Γλυκερία απ’ τ’ Αϊβαλί – Μια καλημέρα δίχως τέλος"

Rate this item
(0 votes)
ΝΟΥΒΕΛΑ: π. Πολύκαρπος Κοτσασαρλόγλου, "Η Γλυκερία απ’ τ’ Αϊβαλί – Μια καλημέρα δίχως τέλος"

Με αφορμή μια κεντητή «καλημέρα», που κάποτε κοσμούσε τα σπίτια όλων των Ελλήνων, ξετυλίγεται η ιστορία μιας δυναμικής και μεγαλόψυχης γυναίκας. Μιας ηρωίδας που γλίτωσε από τις φλόγες της Μικρασιατικής καταστροφής και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, σε ένα μικρό χωριό της Βόρειας Ελλάδας. Η νέα της οικογένεια θα παλέψει με όλο της το είναι για την επιβίωσή της, έχοντας συχνά απέναντί της την άσχημη αντιμετώπιση ανθρώπων με στρεβλές αντιλήψεις για τους πρόσφυγες. Η ροή του χρόνου θα φέρει στη νεαρή Γλυκερία χαρές, έρωτες μα και σημαντικές απώλειες. Ο πόνος και οι απάνθρωπες συμπεριφορές θα την οδηγήσουν σε νέα, δαιδαλώδη και σκοτεινά μονοπάτια, που θα σημαδέψουν βαθιά την ψυχή της. 

Θα μπορέσει άραγε η ηρωίδα να ξαναβγεί στο φως; Θα ξαναβρεί την αγάπη που ο πόλεμος τής στέρησε; Θα καταφέρει να σηκώσει πάλι το βλέμμα της ψηλά ώστε να ξανακοιτάξει τη ζωή με τη δύναμη και το θάρρος που μέσα της διαθέτει; 

«Η Γλυκερία απ’ τ’ Αϊβαλί» είναι μια νουβέλα που μιλάει για την αγάπη, την αλληλεγγύη, την άοκνη προσπάθεια της ανθρώπινης ψυχής να βρει ένα χέρι βοήθειας αλλά και να προσφέρει τα μέγιστα στους άλλους. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ο καθένας μπορεί να βρει κομμάτια του εαυτού του, να συλλογιστεί, να νιώσει, να δει την ελπίδα να ξαναζωντανεύει στα μάτια του.

 

Read 8603 times Last modified on Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 16:34
Super User

Vitae suspendisse ad erat fames at neque, imperdiet curae platea ipsum nec, vehicula elementum curabitur massa lorem. Habitasse facilisis pharetra vitae senectus conubia etiam lacinia, curabitur odio feugiat ultrices pulvinar dictum accumsan.